Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Eric Marion, gepensioneerde arts bij het leger en in Sint-Lukas

  17/05/23

  Een halve eeuw. Zo lang woont Eric Marion al in Kraainem. Hij beleefde er een prachtige kindertijd. Later was de gemeente de ideale uitvalsbasis om van zijn werk naar terug te keren. Hij bekleedde topfuncties in het militair ziekenhuis en het Universitair ziekenhuis Sint-Lukas (UCL).

 • Gemeenschapskrant
  ©Suura

  Albumrelease Stuve

  17/05/23

  Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Julien Bossu en Viviane Hermans over hun leven in Kraainem

  12/05/23

  Laure Bouvier-Washer verloor haar zoon in de Eerste Wereldoorlog. Ze zette zich daarna in voor de opvang van oorlogsinvaliden. De plek die ze mee hielp creëren, heet nu de Bouvier-Washerwijk en bestaat 100 jaar. Toen de huizen naar de staat gingen, kochten Julien en Viviane er hun thuis.

 • Gemeenschapskrant
  ©Filip Claessens - Kristof Roseeuw met cello

  We zien direct welke tekening van wie is

  05/04/23

  Altijd al een partituur willen maken die professionele muzikanten meteen uitvoeren? Dan biedt ‘Drawing Basses’, het nieuwe project van Kristof Roseeuw, je de kans van je leven. ‘We gaan met elke tekening aan de slag.'

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Familie Verheyden heeft Kraainemse wortels tot in de 18e eeuw

  04/04/23

  De familie Verheyden is een kroostrijk gezin met zes kinderen. Nu zijn er ook dertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het begon allemaal in de Chiro, waar vader Lucien Verheyden (77) en moeder Elisabeth Rennies (77) elkaar ontmoetten. Een halve eeuw later zijn ze nog steeds actief in Kraainem, waar ze sinds 1952 wonen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Steven Schoonejans Cultuurraad Kraainem

  Cultuurraad zoekt versterking in bestuur

  20/03/23

  De coronaperiode was voor de verenigingen en de cultuurraad van Kraainem pittig. Zo goed als niets kon georganiseerd worden. Maar de cultuurraad zat niet stil. Het bestuur werkte een nieuw en eenvoudiger subsidiereglement uit. Tegelijk zoekt het bestuur mensen om de ploeg van vier te versterken.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Floorbal - Kraainem Tigers

  Floorball brengt het beste naar boven in spelers

  07/03/23

  Floorball. De sport is overgewaaid vanuit Scandinavië naar hier. Het waren dan ook de Zweden die Floorball in 2009 naar Kraainem brachten. Maar of de sport van oorsprong Fins of Zweeds is, daarover bestaat een vete tussen de twee landen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Erika Algoet

  Film en taart, Ciné Café serveert het allemaal

  01/03/23

  Wil je een film zien in goed gezelschap, met een stukje taart en koffie? Dan is Ciné Café iets voor jou. Dit voorjaar staan ‘Mammuth’ en ‘Kom hier dat ik u kus’ op het programma van de Lijsterbes. Een bijzonder publiek is altijd aanwezig.

 • Gemeenschapskrant
  ©Stokman en Vos

  Mensen herleven en halen herinneringen op

  13/02/23

  In Een zoen van toen brengen Astrid Stockman en Liesbeth Devos liedjes uit ‘de tijd van toen’. Ze spelen muziek voor alle generaties, onder begeleiding van de accordeonist Stijn Bettens. Van aria’s van Puccini over klassiekers als De lichtjes van de Schelde, tot schlagers van Bart Kaëll.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  De ontmoeting met Bill Keith veranderde mijn leven

  06/02/23

  Er was ooit een jongen in Kraainem. Hij speelde gitaar, vervolgens banjo en mandoline. Nu toert hij in heel Europa met de bluegrassbands The Sons of Navarone, Rawhide en Table for two. Thierry Schoysman speelt de van oorsprong Amerikaanse folkmuziek op het Europese continent.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Croquet is geen kinderspel

  03/02/23

  Croquetspelers: wie het gemeentehuis passeert, heeft hen misschien al gezien. Sinds corona maakt een groep liefhebbers regelmatig gebruik van het grasveld voor een spelletje croquet.

 • Gemeenschapskrant

  Eerste Hullep! bij narcisme

  31/01/23

  In 'Hullep!' vestigen Maaike Cafmeyer en tegenspeler Peter De Graef de aandacht op een persoonlijkheidsstoornis die behalve grensoverschrijdend gedrag nog andere problemen veroorzaakt waar we allemaal weleens mee te maken krijgen.