Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant

  De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

  04/04/24

  De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

 • Gemeenschapskrant

  Zotte doos

  04/04/24

  Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

 • Gemeenschapskrant

  RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

  04/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.

 • Gemeenschapskrant

  Poëzieavond vanuit twee culturele invalshoeken

  04/04/24

  De Nederlandse en Franse cultuurraad die de handen in elkaar slaan en samen een poëzieavond organiseren. Een unicum in Kraainem dat de weg opent voor meer gemeenschappelijke culturele activiteiten? We spraken erover met Steven Schoonejans en Daniel Alexander, de twee drijvende krachten achter dit verbindende evenement.

 • Gemeenschapskrant

  Vitja Pauwels - Muziek die buiten de lijntjes kleurt

  06/03/24

  Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

 • Gemeenschapskrant

  Palliatieve zorg met een glimlach

  06/03/24

  ‘België mag trots zijn. Het is het enige land ter wereld waar patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie wettelijk geregeld zijn’, stelt professor Wim Distelmans. Hij is de bezieler van het enige expertisecentrum Waardig Levenseinde in België en Europa. Distelmans trekt aan de alarmbel. De palliatieve thuiszorg heeft op korte termijn extra middelen nodig.

 • Gemeenschapskrant

  Kyra Verreydt - Groeien doe je door je comfortzone te verlaten

  06/03/24

  In Desperado spuien vier vrienden hun kritiek op de wereld rondom hen, maar vergeten ze stil te staan bij zichzelf. ‘De personages zitten vast in hun onverwerkte verleden. Dat maakt het stuk zo herkenbaar’, vertelt Kyra Verreydt, een van de vier actrices met Kraainemse roots.

 • Gemeenschapskrant

  Taalaanbod - Nederlands op maat en met plezier

  06/03/24

  Nederlands leren en oefenen kan op verschillende manieren. Wij geven je een overzicht van de oefenkansen Nederlands in de Lijsterbes. Oefenkansen op verschillende niveaus, voor alle leeftijden en achtergronden.

 • Gemeenschapskrant
  Vitja Pauwels met gitaar

  Cultuur: Muziek die buiten de lijntjes kleurt

  12/02/24

  Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels op de voet wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

 • Gemeenschapskrant

  Expat in België: Josephine Draycott

  12/02/24

  Terwijl Josephine Draycott die zin met veel overtuiging zegt, klinkt er vreugde in haar stem. Vreugde die blijft nazinderen omwille van een drastische keuze die ze vijf jaar geleden nam. ‘De switch van een loopbaan bij de Europese Commissie naar een job in het onderwijs maakt me nog steeds gelukkig.’

 • Gemeenschapskrant
  Politieagent Carlos

  Carlos Ensinas Almeida - hoofd verkeersdienst politiezone WOKRA

  12/02/24

  Als hoofd van de verkeersdienst van de politiezone WOKRA zorgt Carlos Ensinas Almeida (48) mee voor verkeersveilige straten in Kraainem en Wezembeek-Oppem. ‘Mobiliteit houdt burgers bezig. Jammer genoeg kunnen we niet voor iedereen goed doen.’

 • Gemeenschapskrant
  © muziekcentrum 't Ey

  De progressieve bluegrass van Rawhide

  06/12/23

  Thierry Schoysman keert in december terug naar Kraainem, het dorp van zijn jeugd. Hij neemt zijn onafscheidelijke banjo mee en Rawhide, de band die al sinds 1977 generatie na generatie vertrouwd maakt met het Amerikaanse bluegrassgenre.