Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant
  ©Agentschap Natuur en Bos

  Tot 14.000 jaar geleden stonden hier geen bomen

  09/11/23

  Tussen Brussel, Leuven, Waver en Halle is een nieuw nationaal park geboren. Sinds midden oktober vormen Hallerbos, Zoniënwoud, Dijlevallei en Meerdaalwoud het nationaal park Brabantse Wouden. De rijke geschiedenis ervan is gebundeld in een prachtig tweedelig boek, ‘Het verhaal van een landschap'.

 • Gemeenschapskrant

  Stand-upcomedian Steven Goegebeur verspreidt positiviteit

  09/11/23

  Met Mankracht laat Steven Goegebeur zijn vierde comedyshow los op het publiek van
  de Lijsterbes. Het is een herkenbaar verhaal over vallen, terug opstaan en weer verdergaan.
  Vol overgave tovert hij een brede glimlach op je gezicht. Tussen de lachsalvo’s
  door is er af en toe ruimte voor een uppercut waar je stil van wordt.

 • Gemeenschapskrant
  © Tine De Wilde

  Muziek is communicatie

  03/11/23

  De Kraainemse fanfare Kunst en Vrijheid heeft een nieuwe dirigent. Bartholomeus-Henri Van de Velde heeft al meer dan 25 jaar ervaring bij grote internationale orkesten. Hij is een enthousiaste man die wil meewerken aan het voortbestaan en de verjonging van een stuk muzikaal erfgoed.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Expat in België

  03/11/23

  In april 2021 kwam Japanner Tomokazu Hayashi (46) als expat naar België met zijn echtgenote Teruko (43), zijn zonen Kazuharu (16) en Kazuho (14), en dochter Mikako (11). Hij werkt voor autofabrikant Toyota in Zaventem en woont met zijn gezin in Kraainem. Na twee en een half jaar in België maakt hij voor ons de balans op.

 • Gemeenschapskrant
  ©Suura

  Albumrelease Stuve

  17/05/23

  Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Julien Bossu en Viviane Hermans over hun leven in Kraainem

  12/05/23

  Laure Bouvier-Washer verloor haar zoon in de Eerste Wereldoorlog. Ze zette zich daarna in voor de opvang van oorlogsinvaliden. De plek die ze mee hielp creëren, heet nu de Bouvier-Washerwijk en bestaat 100 jaar. Toen de huizen naar de staat gingen, kochten Julien en Viviane er hun thuis.

 • Gemeenschapskrant
  ©Filip Claessens - Kristof Roseeuw met cello

  We zien direct welke tekening van wie is

  05/04/23

  Altijd al een partituur willen maken die professionele muzikanten meteen uitvoeren? Dan biedt ‘Drawing Basses’, het nieuwe project van Kristof Roseeuw, je de kans van je leven. ‘We gaan met elke tekening aan de slag.'

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Familie Verheyden heeft Kraainemse wortels tot in de 18e eeuw

  04/04/23

  De familie Verheyden is een kroostrijk gezin met zes kinderen. Nu zijn er ook dertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het begon allemaal in de Chiro, waar vader Lucien Verheyden (77) en moeder Elisabeth Rennies (77) elkaar ontmoetten. Een halve eeuw later zijn ze nog steeds actief in Kraainem, waar ze sinds 1952 wonen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Steven Schoonejans Cultuurraad Kraainem

  Cultuurraad zoekt versterking in bestuur

  20/03/23

  De coronaperiode was voor de verenigingen en de cultuurraad van Kraainem pittig. Zo goed als niets kon georganiseerd worden. Maar de cultuurraad zat niet stil. Het bestuur werkte een nieuw en eenvoudiger subsidiereglement uit. Tegelijk zoekt het bestuur mensen om de ploeg van vier te versterken.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Floorbal - Kraainem Tigers

  Floorball brengt het beste naar boven in spelers

  07/03/23

  Floorball. De sport is overgewaaid vanuit Scandinavië naar hier. Het waren dan ook de Zweden die Floorball in 2009 naar Kraainem brachten. Maar of de sport van oorsprong Fins of Zweeds is, daarover bestaat een vete tussen de twee landen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Erika Algoet

  Film en taart, Ciné Café serveert het allemaal

  01/03/23

  Wil je een film zien in goed gezelschap, met een stukje taart en koffie? Dan is Ciné Café iets voor jou. Dit voorjaar staan ‘Mammuth’ en ‘Kom hier dat ik u kus’ op het programma van de Lijsterbes. Een bijzonder publiek is altijd aanwezig.

 • Gemeenschapskrant
  ©Stokman en Vos

  Mensen herleven en halen herinneringen op

  13/02/23

  In Een zoen van toen brengen Astrid Stockman en Liesbeth Devos liedjes uit ‘de tijd van toen’. Ze spelen muziek voor alle generaties, onder begeleiding van de accordeonist Stijn Bettens. Van aria’s van Puccini over klassiekers als De lichtjes van de Schelde, tot schlagers van Bart Kaëll.