Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant
  ©Lijsterbeskrant

  De Dezangrélaan 3 naar de hand van Piet Boesmans

  23/06/22

  Bewonder deze prachtige tekening uit de collectie van Piet Boesmans. Hij was inwoner van Kraainem en tekenaar van, onder meer, vele prachtige hoekjes en plekjes in Kraainem. Helaas is hij veel te vroeg en plots overleden tijdens een carnavalstoet in Halle. Zijn tekening van dit huis op de Dezangrélaan nummer 3 dateert uit 1971.

 • Gemeenschapskrant
  ©Filip Claessens - Politiezone

  Politiezones zoeken personeel

  13/06/22

  Politieagent wordt stilaan een knelpuntberoep. Niet alleen bij de federale gerechtelijke politie is er een capaciteitsprobleem, ook zowat alle lokale politiezones in Halle-Vilvoorde zoeken personeel. Ook in de faciliteitengemeenten

 • Gemeenschapskrant

  De spannende geschiedenis van kasteel Jourdain

  21/05/22

  Kasteel Jourdain ligt bijna in het noordelijkste puntje van Kraainem, verborgen in de oksel van het klaverblad waar de E40 en de Brusselse ring elkaar kruisen. Een idyllische plek als je het geraas van de autowegen even wegdenkt. Maar vooral een plek met geschiedenis.

 • Gemeenschapskrant

  Het gemeentewapen van Kraainem

  19/05/22

  Hoe ontstond het gemeentewapen van Kraainem? En hoe komt de gemeentevlag aan haar huidige vormgeving? De ontstaansgeschiedenis ervan gaat heel ver terug.

 • Gemeenschapskrant

  Oververhitte woningmarkt in de Vlaamse Rand.

  16/05/22

  Er beweegt wat op de woningmarkt. Na het 2020 viel er in 2021 een forse stijging van de woningprijzen te noteren, met Vlaams-Brabant als sterkste stijger. Die stijging lijkt nu wat af te nemen.

 • Gemeenschapskrant

  Wat is er geworden van de voormalige Daxiasite?

  11/05/22

  Ruim 10 jaar geleden kocht de Vlaamse Landmaatschappij een deel van het groene gebied op het ‘driegemeentepunt’ van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem. De bedoeling was om het stuk natuur terug te geven aan de inwoners. Tijd voor een stand van zaken.

 • Gemeenschapskrant

  Leen Vangeebergen publiceert haar tweede boek

  04/05/22

  Relaties. Een boeiend onderwerp waar Leen Vangeebergen maar niet genoeg van krijgt. Op haar veertigste besloot ze haar loopbaan als adjunct-hoofdverpleegkundige in te ruilen voor een nieuw leven als sexual growth inspirator. Over haar inzichten schreef ze een boek: Relatiestatus: GESLAAGD.

 • Gemeenschapskrant

  Vendelvereniging Venkra van KNA viert 15de verjaardag

  03/05/22

  Kunst na Arbeid (KnA) Kraainem bestaat in 2024 honderd jaar. Dit jaar bestaan de Venkravendeliers van KnA 15 jaar. Helaas zijn de meeste optredens door corona geschrapt, al gaan de vendeliers wel naar een samenkomst van verschillende Europese vendelgroepen in Duitsland.