Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant
  Vitja Pauwels met gitaar

  Cultuur: Muziek die buiten de lijntjes kleurt

  12/02/24

  Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels op de voet wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

 • Gemeenschapskrant

  Expat in België: Josephine Draycott

  12/02/24

  Terwijl Josephine Draycott die zin met veel overtuiging zegt, klinkt er vreugde in haar stem. Vreugde die blijft nazinderen omwille van een drastische keuze die ze vijf jaar geleden nam. ‘De switch van een loopbaan bij de Europese Commissie naar een job in het onderwijs maakt me nog steeds gelukkig.’

 • Gemeenschapskrant
  Politieagent Carlos

  Carlos Ensinas Almeida - hoofd verkeersdienst politiezone WOKRA

  12/02/24

  Als hoofd van de verkeersdienst van de politiezone WOKRA zorgt Carlos Ensinas Almeida (48) mee voor verkeersveilige straten in Kraainem en Wezembeek-Oppem. ‘Mobiliteit houdt burgers bezig. Jammer genoeg kunnen we niet voor iedereen goed doen.’

 • Uit het centrum

  Uitzonderlijk gesloten

  17/01/24

  Wegens de sneeuwval is ons onthaal uitzonderlijk gesloten op woensdagnamiddag 17 januari.

  Telefonisch blijven we bereikbaar.

 • Taalpromotie
  Uit het centrum
  abc

  Verrijk in 2024 je Nederlands in het Gemeenschapscentrum de Lijsterbes

  11/01/24

  Ook in 2024 verwelkomen we enthousiaste deelnemers voor een boeiend vormingsaanbod Nederlands. Of je nu je taalvaardigheden wilt aanscherpen, nieuwe mensen wilt ontmoeten of je kinderen beter wilt ondersteunen in hun schoolwerk, we hebben voor elk wat wils. Hier zijn enkele hoogtepunten uit ons aanbod:

 • Uit het centrum

  Krokusstage - tickets beschikbaar!

  14/12/23

  We hebben geweldig nieuws te delen! In tegenstelling tot de berichtgeving in de Lijsterbeskrant, willen we iedereen laten weten dat onze buitengewoon boeiende kleuterstage nog steeds open is voor inschrijvingen!

 • Gemeenschapskrant
  © muziekcentrum 't Ey

  De progressieve bluegrass van Rawhide

  06/12/23

  Thierry Schoysman keert in december terug naar Kraainem, het dorp van zijn jeugd. Hij neemt zijn onafscheidelijke banjo mee en Rawhide, de band die al sinds 1977 generatie na generatie vertrouwd maakt met het Amerikaanse bluegrassgenre.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Intens spelen, luisteren en voelen - Double Bill in de Lijsterbes

  06/12/23

  Eve Beuvens, Astrid Haerens, Mariske Broeckmeyer en Jasmijn Lootens delen een liefde voor poëzie, experiment, improvisatie en muziek. De vier dames met bakken talent en persoonlijkheid trakteren je op 27 januari op een bijzondere Double Bill in de Lijsterbes.

 • Gemeenschapskrant

  Cyberciminaliteit

  06/12/23

  Phishing, whaling, fraude bij online aan- en verkopen, money muling, hacking ... Cybercriminaliteit neemt anno 2023 allerlei gedaantes aan. Via sensibilisering proberen de politiezones WOKRA, AMOW en Rode hun inwoners meer te wapenen tegen de donkere kanten van de digitale evolutie. ‘Want hoe meer het internet gebruikt gaat worden, hoe meer je op je hoede zal moeten zijn’, klinkt het.

 • Gemeenschapskrant
  © Tine De Wilde

  Wonen in Stokkel

  06/12/23

  Mimosasoord is een doodlopend straatje met twaalf huizen. In één ervan wonen Marcin en Magdalena met hun twee kinderen. Ze voelen er zich perfect thuis. Ze schieten goed op met de buren en maken graag gebruik van de voordelen van Stokkel, trekken erop uit in Brussel, verkennen de rest van België en gaan elk jaar op vakantie in Polen.

 • Gemeenschapskrant
  © Tine De Wilde

  Huis van het Kind

  06/12/23

  In september vierde het Huis van het Kind zijn tweejarige bestaan. Het werd een uitbundig feest. En meteen ook de ideale gelegenheid voor een gesprek met de dames die al twee jaar de ziel van dit Huis vormen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Agentschap Natuur en Bos

  Tot 14.000 jaar geleden stonden hier geen bomen

  09/11/23

  Tussen Brussel, Leuven, Waver en Halle is een nieuw nationaal park geboren. Sinds midden oktober vormen Hallerbos, Zoniënwoud, Dijlevallei en Meerdaalwoud het nationaal park Brabantse Wouden. De rijke geschiedenis ervan is gebundeld in een prachtig tweedelig boek, ‘Het verhaal van een landschap'.