Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  De ontmoeting met Bill Keith veranderde mijn leven

  06/02/23

  Er was ooit een jongen in Kraainem. Hij speelde gitaar, vervolgens banjo en mandoline. Nu toert hij in heel Europa met de bluegrassbands The Sons of Navarone, Rawhide en Table for two. Thierry Schoysman speelt de van oorsprong Amerikaanse folkmuziek op het Europese continent.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Croquet is geen kinderspel

  03/02/23

  Croquetspelers: wie het gemeentehuis passeert, heeft hen misschien al gezien. Sinds corona maakt een groep liefhebbers regelmatig gebruik van het grasveld voor een spelletje croquet.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten

  02/02/23

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, onder meer door het maandelijks uitgeven van een gemeenschapskrant met lokale, culturele en maatschappelijke informatie in de zes gemeenten met bijzonder taalstatuut. Het team publicatie publiceert RandKrant en gemeenschapskranten over de Vlaamse Rand rond Brussel. Binnen die opdracht zoeken wij een eindredacteur.

 • Gemeenschapskrant

  Eerste Hullep! bij narcisme

  31/01/23

  In 'Hullep!' vestigen Maaike Cafmeyer en tegenspeler Peter De Graef de aandacht op een persoonlijkheidsstoornis die behalve grensoverschrijdend gedrag nog andere problemen veroorzaakt waar we allemaal weleens mee te maken krijgen.

 • Vacature
  Randatlas

  Vacature gemeenschapswerker

  26/01/23

  GC de Kam en GC de Lijsterbes hebben de boeiende taak om het culturele én het gemeenschapsleven te activeren en te stimuleren. Beide centra zijn, in het kader van het plan Samenleven, op zoek naar een gemeenschapswerker om de algemene werking te versterken en acties rond samenleven mee uit te bouwen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  François Demassieux en zijn vrouw Marguerite Van de Walle

  07/12/22

  De beeldengroep ‘Vreugde’ bij het gemeentehuis van Kraainem zijn het werk van de Kraainemse beeldhouwer, schilder en juweelontwerper François Demassieux. Hij zette een bewogen jeugd om in een internationaal oeuvre van beelden en juwelen die tot in het koningshuis te bewonderen zijn.

 • Gemeenschapskrant
  ©Filip Claessens

  ‘Het leven van een alledaagse vogel is fascinerend’

  06/12/22

  Begijn Le Bleu is beroepsvogelaar geworden. In de vogelvertelling Kijk! vertelt hij honderduit over de geneugten van het kijken naar vogels in de natuur.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Anja Vermeulen is mentor voor hoogopgeleide nieuwkomers

  23/11/22

  Veel nieuwkomers in België zijn hooggeschoold en beschikken over mooie diploma’s. Een baan vinden op hun niveau komt zowel hun welzijn als onze samenleving ten goede, maar dat is niet altijd evident.

 • Gemeenschapskrant
  The High Kings ©B&W

  ‘Zingen is zoals ademen, het houdt ons in leven'

  15/11/22

  The High Kings, dat is echte Ierse folk. Gebracht door vier Ierse topmuzikanten op een manier zodat je het voelt kriebelen om mee te zingen. Wat je zoal mag verwachten? We vroegen het aan bandleider Darren Holden.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Anny Menten woont al 82 jaar in Kraainem

  07/10/22

  Het jaar van haar geboorte brak de Tweede Wereldoorlog uit, wat haar kinderjaren getekend heeft. Ondertussen loopt Anny Menten een kleine eeuw in Stokkel rond, en ze heeft de wijk zien veranderen. Als je je als Anny ook nog decennialang inzet voor een resem buurtverenigingen, maak je wel wat mee.

 • Gemeenschapskrant
  ©Filip Claessens

  Snel stijgende bevolking zet woningmarkt onder druk

  05/10/22

  Tegen 2040 zal er een half miljoen mensen in de Rand wonen. In vergelijking met 2021 is dat een groei van 13%. De continue instroom van vooral jonge gezinnen met kinderen vanuit het Brussels Gewest verklaart de groei en verjonging in de Rand. Het verhoogt de druk op het woningaanbod en woonprijzen.

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Jos van Immerseel kruipt in de huid van de jonge Beethoven

  30/09/22

  Met pianist Jos van Immerseel haalt GC de Lijsterbes deze maand een van de uithangborden van de oude muziek in huis. Hij speelt er werk van de jonge Beethoven, maar vertelt ons eerst waarom de keuze voor het juiste historische instrument zo belangrijk voor hem was en waarom hij nog zo actief is.