Nieuws

Nieuws de Lijsterbes

 • LANCERING CULTUURBROCHURE 24-25

  24/05/24

  We trappen het nieuwe cultuurseizoen af! De gloednieuwe cultuurbrochure valt binnenkort in elke brievenbus in de regio.

 • Burgemeesters vragen meer middelen

  16/05/24

  In hun memorandum voor de komende parlementsverkiezingen vragen de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, verenigd in het Toekomstforum, dat bij de verdeling van de middelen van het Gemeentefonds dit gebied voortaan erkend zou worden als Vlaamse Randregio.

 • Folk Nevermind reanimeert de teen spirit van Nirvana

  16/05/24

  De grunge van Nirvana gespeeld op viool, accordeon en akoestische gitaar, dat is het handelsmerk van Folk Nevermind. ‘De melodieën zijn onverslijtbaar, omdat ze zo eenvoudig zijn’, zegt frontman Manu Champagne. Samen met zijn muzikanten countert hij het soms agressieve teenagedrama met de nodige zwier en humor.

 • Expo over keramiekkunstenaar Antoine de Vinck

  16/05/24

  Keramist-beeldhouwer Antoine de Vinck woonde dertig jaar in Kraainem, van 1954 tot 1984. Toch kan zijn werk wat hernieuwde belangstelling gebruiken. Discover Kraainem zorgt honderd jaar na zijn geboorte voor een mooie overzichtstentoonstelling, in de gerestaureerde orangerie van kasteel Jourdain.

 • KNA-Kraainem bestaat 100 jaar

  16/05/24

  Sportvereniging Kunst na Arbeid (KnA) Kraainem vierde recent haar honderdste verjaardag met een groot galaoptreden in de sporthal. Zo’n 350 bezoekers genoten van het wervelende spektakel dat door een honderdtal leden van de gym-, dans-, fitness- en vendelafdeling op de houten parketvloer van de sporthal werd neergezet. De jubilerende vereniging kondigt in het kader van de opmerkelijke verjaardag ook een groot wereldkampioenschap en een kinderhappening aan.

 • Geef de huismus een warme thuis

  16/05/24

  ‘Huismussen wonen al samen met de mens sinds we onze eerste huizen bouwden’, vertelt Isabelle Schepens. ‘Vandaag krijgt het diertje het helaas moeilijk.’ Samen met Annick Pingaut trekt ze zich het lot van het vertrouwde zangvogeltje aan. Met de mussenburgergroep van Wezembeek-Oppem en Kraainem wil ze sensibiliseren en actie ondernemen om mussenkolonies te helpen overleven. En jij kan helpen!

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  30/04/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

  04/04/24

  De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

 • Zotte doos

  04/04/24

  Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

 • RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

  04/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.

 • Poëzieavond vanuit twee culturele invalshoeken

  04/04/24

  De Nederlandse en Franse cultuurraad die de handen in elkaar slaan en samen een poëzieavond organiseren. Een unicum in Kraainem dat de weg opent voor meer gemeenschappelijke culturele activiteiten? We spraken erover met Steven Schoonejans en Daniel Alexander, de twee drijvende krachten achter dit verbindende evenement.

 • Jaarbeeld 2023

  15/03/24

  2023. Een jaar van groei en succes voor vzw 'de Rand'. We zijn trots op de behaalde resultaten en sterke samenwerkingen. We zijn klaar voor nieuwe uitdagingen en kansen. Lees hier ons jaarverslag!