Nederlands oefenen

Wil je graag Nederlands oefenen? Je vindt bij ons taalstages voor kinderen, praatcafés, theater dat je gemakkelijk kunt verstaan, boekjes met woorden en beelden en nog veel meer.

Leerkracht schrijft op bord
© David Legrève

Nederlands leren

Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over lessen Nederlands in onze regio. Je kunt er informatie vragen, testen wat jouw niveau Nederlands is en inschrijven voor een cursus Nederlands. Meer info via: www.infonl.be.

© David Legrève

Taallessen Nederlands

Het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo-CVO (Campus GLTT) organiseert lessen Nederlands in Kraainem.

© David Legrève

Conversatiegroep

Spreek je al goed Nederlands, maar wil je nog meer oefenen? In de Lijsterbes is er een conversatiegroep op maandag. Voor je kan deelnemen, moet je slagen voor een niveautest. Er is een vaste Nederlandstalige begeleider. De conversatiegroep start op maandag 29 januari 2024. Heb je vragen? Neem contact op met Steven De Mesmaeker via steven.demesmaeker@derand.be.

Mensen babbelen aan tafel
© David Legrève

Café Combinne

Wil je gezellig in het Nederlands praten? In Café Combinne oefen je Nederlands én ontmoet je mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen. Koffie, thee en water zijn gratis.

© David Legrève

Oefenen in de vrije tijd

Wil je op een plezierige manier je Nederlands oefenen in je vrije tijd? Kook of knutsel je graag? Wil je liever sporten of gewoon praten? Of leer je graag iets nieuws?

© David Legrève

Taalstage Nederlands

Jaarlijks organiseert GC de Lijsterbes in de Paasvakantie een taalkamp voor kinderen.

Als kinderen thuis niet Nederlands praten, is het goed om tijdens de vakantie te oefenen. Daarom organiseert GC de Lijsterbes elk jaar in de Paasvakantie een taalkamp Nederlands voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit is geen school: we knutselen, luisteren naar verhalen, zingen en spelen.

De Filmclub (8+)

De Filmclub

Nederlands oefenen moet niet saai zijn: kom gewoon naar onze cinema! We kijken elke eerste zondag van de maand een nieuwe Nederlands gesproken en ondertitelde film. Na de film volgt een leuke activiteit in het thema van de film. Zo oefenen we de woorden die we net geleerd hebben. Dit is geen school: we maken vooral plezier!

De Filmclub is voor kinderen vanaf 8 jaar die al een beetje of heel goed Nederlands spreken. Volwassenen mogen mee naar de film. Tijdens de workshops voor kinderen krijgen de volwassenen een gratis drankje in De Foyer (inbegrepen in ticket) drinken.

Materialen

Wil je graag materialen gebruiken om Nederlands te oefenen? Komt langs in het gemeenschapscentrum en ontdek welke materialen we ter beschikking hebben.

Taaliconen

In ons gemeenschapscentrum vind je veel activiteiten in het Nederlands. Leer je Nederlands? Je kan zeker deelnemen. Gebruik de uitleg bij de taaliconen om een activiteit te kiezen.