Café Combinne

Wil je gezellig in het Nederlands praten? Kom op dinsdag van 14 tot 16 uur naar het café van GC de Lijsterbes. Oefen (gratis) je Nederlands en ontmoet mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen. Mensen die liever luisteren, zijn ook welkom.

© David Legrève

Wat is Café Combinne?

In Café Combinne leer je mensen uit je buurt kennen. Café Combinne is een praatcafé. 1 x per week praten Nederlands- en anderstaligen er samen in het Nederlands. Ze praten over gewone dingen. De deelnemers kiezen zelf waarover ze willen praten. Wie Nederlands leert, kan de taal hier oefenen. Er is een Nederlandstalige gastheer of gastvrouw.

Waarom is Café Combinne goed voor iemand die Nederlands wil oefenen?

Veel mensen die Nederlands leren, vinden het belangrijk om de taal ook te oefenen. Er zijn veel activiteiten waar je dat kan doen. Toch is Café Combinne uniek. Hier kan je Nederlands oefenen in het echte leven. Je hoort er spreektaal, net zoals op de markt, bij de apotheker of op café. Maar alles gebeurt op een bekende plaats, en de gastheer of gastvrouw verwelkomt je en helpt je.

Wat heb je eraan als Nederlandstalige?

Ook voor Nederlandstaligen biedt Café Combinne unieke kansen. Je ontmoet mensen met verschillende culturen en achtergronden. Er ontstaan heel wat interessante gesprekken. Je krijgt ook voldoening van mensen wegwijs te maken in het lokale (gemeenschaps)leven en in de gemeente. Je leert ongetwijfeld bij over je eigen taal.

Praktisch

Iedereen is welkom: studenten, gepensioneerden, expats, cursisten Nederlands, anderstaligen die al een beetje Nederlands spreken ... De grote diversiteit in Café Combinne is uniek.

Elke dinsdag 14.00 tot 16.00 uur in GC de Lijsterbes. In deze caféformule kom en ga je wanneer je wil! Koffie, thee en water zijn gratis.

Café Combinne is een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en Avansa Halle-Vilvoorde.