Gemeenschapskrant

Albumrelease Stuve

17/05/23

Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

©Suura

Op 10 mei is het zo ver en komt hun derde plaat uit. Tien dagen later spelen ze de nieuwe plaat in de Lijsterbes. Stuve heeft elf nummers, geschreven door Van Belle en bassist-componist Emanuel Van Mieghem. Aan het nummer Drevelnis werkte ook Joe Talia mee, een Australische componist, percussionist en elektronicaspecialist. De opnames gebeurden live tijdens hun residentie in KC Nona in Mechelen in november 2022.

Met nieuwe klanken, klankstructuren en instrumenten verrast elk nummer. In Stuve is klank als zand dat zich beweegt door geluidsgolven in de lucht. Ook de structuur van hun concert gooien ze live om: vrije improvisatie is deel van het geheel. En dat samen met Benjamin Hermans, saxofonist en klarinettist, en accordeonist Stan Maris. Ingetogen, minimalistische en atmosferische jazz, maar ook altijd intens, doordacht en doorvoeld. (MB)

Uit: Lijsterbeskrant mei 2023

©Suura-Stuve-albumcover

Suura

Concert zaterdag 20 mei

Suura is een akoestisch kwartet dat is opgericht door Nicolas Van Belle. Geruime tijd
tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische
weerkaatsingen.

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

    04/04/24

    De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

  • Gemeenschapskrant

    Zotte doos

    04/04/24

    Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

  • Gemeenschapskrant

    RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

    04/04/24

    De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.