Gemeenschapskrant

Albumrelease Stuve

17/05/23

Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

©Suura

Op 10 mei is het zo ver en komt hun derde plaat uit. Tien dagen later spelen ze de nieuwe plaat in de Lijsterbes. Stuve heeft elf nummers, geschreven door Van Belle en bassist-componist Emanuel Van Mieghem. Aan het nummer Drevelnis werkte ook Joe Talia mee, een Australische componist, percussionist en elektronicaspecialist. De opnames gebeurden live tijdens hun residentie in KC Nona in Mechelen in november 2022.

Met nieuwe klanken, klankstructuren en instrumenten verrast elk nummer. In Stuve is klank als zand dat zich beweegt door geluidsgolven in de lucht. Ook de structuur van hun concert gooien ze live om: vrije improvisatie is deel van het geheel. En dat samen met Benjamin Hermans, saxofonist en klarinettist, en accordeonist Stan Maris. Ingetogen, minimalistische en atmosferische jazz, maar ook altijd intens, doordacht en doorvoeld. (MB)

Uit: Lijsterbeskrant mei 2023

©Suura-Stuve-albumcover

Suura

Concert zaterdag 20 mei

Suura is een akoestisch kwartet dat is opgericht door Nicolas Van Belle. Geruime tijd
tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische
weerkaatsingen.

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Eric Marion, gepensioneerde arts bij het leger en in Sint-Lukas

  17/05/23

  Een halve eeuw. Zo lang woont Eric Marion al in Kraainem. Hij beleefde er een prachtige kindertijd. Later was de gemeente de ideale uitvalsbasis om van zijn werk naar terug te keren. Hij bekleedde topfuncties in het militair ziekenhuis en het Universitair ziekenhuis Sint-Lukas (UCL).

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde

  Julien Bossu en Viviane Hermans over hun leven in Kraainem

  12/05/23

  Laure Bouvier-Washer verloor haar zoon in de Eerste Wereldoorlog. Ze zette zich daarna in voor de opvang van oorlogsinvaliden. De plek die ze mee hielp creëren, heet nu de Bouvier-Washerwijk en bestaat 100 jaar. Toen de huizen naar de staat gingen, kochten Julien en Viviane er hun thuis.

 • Uit het centrum
  nieuw ticketingsysteem

  Nieuw ticketingsysteem

  12/05/23

  GC de Lijsterbes bereidt zich volop voor op het nieuwe culturele seizoen. Weldra vind je op onze site een nieuw aanbod vol leuke activiteiten, ontroerende voorstellingen en fijne belevingen.