Gemeenschapskrant

Albumrelease Stuve

17/05/23

Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

©Suura

Op 10 mei is het zo ver en komt hun derde plaat uit. Tien dagen later spelen ze de nieuwe plaat in de Lijsterbes. Stuve heeft elf nummers, geschreven door Van Belle en bassist-componist Emanuel Van Mieghem. Aan het nummer Drevelnis werkte ook Joe Talia mee, een Australische componist, percussionist en elektronicaspecialist. De opnames gebeurden live tijdens hun residentie in KC Nona in Mechelen in november 2022.

Met nieuwe klanken, klankstructuren en instrumenten verrast elk nummer. In Stuve is klank als zand dat zich beweegt door geluidsgolven in de lucht. Ook de structuur van hun concert gooien ze live om: vrije improvisatie is deel van het geheel. En dat samen met Benjamin Hermans, saxofonist en klarinettist, en accordeonist Stan Maris. Ingetogen, minimalistische en atmosferische jazz, maar ook altijd intens, doordacht en doorvoeld. (MB)

Uit: Lijsterbeskrant mei 2023

©Suura-Stuve-albumcover

Suura

Concert zaterdag 20 mei

Suura is een akoestisch kwartet dat is opgericht door Nicolas Van Belle. Geruime tijd
tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische
weerkaatsingen.

Meer nieuws

  • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

    03/07/24

    Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

  • Vacature stafmedewerker ICT

    28/06/24

    Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.

  • Zomerkampen 2024: Klaar voor avontuur!

    11/06/24

    De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor plezier en avontuur! Schrijf je snel in voor onze fantastische zomerkampen en maak de vakantie onvergetelijk!