Gemeenschapskrant

Albumrelease Stuve

17/05/23

Het Gentse akoestische kwartet Suura speelt binnenkort hun nieuwe album Stuve in de Lijsterbes. Geïnspireerd door Scandinavische folk en Nick Drake, richtte Nicolas Van Belle de groep op. Intussen hebben ze twee albums op hun naam: het studioalbum Luwte en het livealbum Live at de koer.

©Suura

Op 10 mei is het zo ver en komt hun derde plaat uit. Tien dagen later spelen ze de nieuwe plaat in de Lijsterbes. Stuve heeft elf nummers, geschreven door Van Belle en bassist-componist Emanuel Van Mieghem. Aan het nummer Drevelnis werkte ook Joe Talia mee, een Australische componist, percussionist en elektronicaspecialist. De opnames gebeurden live tijdens hun residentie in KC Nona in Mechelen in november 2022.

Met nieuwe klanken, klankstructuren en instrumenten verrast elk nummer. In Stuve is klank als zand dat zich beweegt door geluidsgolven in de lucht. Ook de structuur van hun concert gooien ze live om: vrije improvisatie is deel van het geheel. En dat samen met Benjamin Hermans, saxofonist en klarinettist, en accordeonist Stan Maris. Ingetogen, minimalistische en atmosferische jazz, maar ook altijd intens, doordacht en doorvoeld. (MB)

Uit: Lijsterbeskrant mei 2023

©Suura-Stuve-albumcover

Suura

Concert zaterdag 20 mei

Suura is een akoestisch kwartet dat is opgericht door Nicolas Van Belle. Geruime tijd
tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische
weerkaatsingen.

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  Vitja Pauwels met gitaar

  Cultuur: Muziek die buiten de lijntjes kleurt

  12/02/24

  Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels op de voet wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

 • Gemeenschapskrant

  Expat in België: Josephine Draycott

  12/02/24

  Terwijl Josephine Draycott die zin met veel overtuiging zegt, klinkt er vreugde in haar stem. Vreugde die blijft nazinderen omwille van een drastische keuze die ze vijf jaar geleden nam. ‘De switch van een loopbaan bij de Europese Commissie naar een job in het onderwijs maakt me nog steeds gelukkig.’

 • Gemeenschapskrant
  Politieagent Carlos

  Carlos Ensinas Almeida - hoofd verkeersdienst politiezone WOKRA

  12/02/24

  Als hoofd van de verkeersdienst van de politiezone WOKRA zorgt Carlos Ensinas Almeida (48) mee voor verkeersveilige straten in Kraainem en Wezembeek-Oppem. ‘Mobiliteit houdt burgers bezig. Jammer genoeg kunnen we niet voor iedereen goed doen.’