Taalpromotie Uit het centrum

Verrijk in 2024 je Nederlands in het Gemeenschapscentrum de Lijsterbes

11/01/24

Ook in 2024 verwelkomen we enthousiaste deelnemers voor een boeiend vormingsaanbod Nederlands. Of je nu je taalvaardigheden wilt aanscherpen, nieuwe mensen wilt ontmoeten of je kinderen beter wilt ondersteunen in hun schoolwerk, we hebben voor elk wat wils. Hier zijn enkele hoogtepunten uit ons aanbod:

abc
© David Legrève

Conversatiegroep op maandag: Verfijn je spreekvaardigheid!

Voor degenen die al vertrouwd zijn met de Nederlandse taal en deze verder willen perfectioneren, biedt De Lijsterbes een inspirerende conversatiegroep aan op maandagavond. Om deel te nemen, dien je eerst te slagen voor een niveautest. Een ervaren Nederlandstalige begeleider staat klaar om je te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van je spreekvaardigheid. De conversatiegroep begint op maandag 29 januari 2024. Voor vragen kun je contact opnemen met Steven De Mesmaeker via steven.demesmaeker@derand.be.

Café Combinne: Gezelligheid en taalverrijking

In Café Combinne nodigen we je uit voor gezellige gesprekken in het Nederlands. Hier kun je niet alleen je taalvaardigheden oefenen, maar ook buurtgenoten ontmoeten. De gesprekken draaien rond alledaagse onderwerpen, en koffie, thee en water zijn gratis.

Module School en Ouders

Taallessen voor ouders en grootouders: 'School & Ouders'

Voor ouders en grootouders van kinderen die naar Nederlandstalige scholen gaan, biedt De Lijsterbes de module 'School & Ouders' aan. In deze korte cursus leer je essentiële schooltaal, waaronder veelgebruikte woorden en zinnen. Praktijkgerichte oefeningen met echte schooldocumenten, zoals de agenda en schoolbrieven, helpen je vertrouwd te raken met de taal die op school wordt gebruikt.

Mis deze kans niet om je Nederlands te versterken en deel te nemen aan boeiende en leerzame activiteiten bij Cultureel Centrum De Lijsterbes. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze taalrijke gemeenschap!

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  Vitja Pauwels met gitaar

  Cultuur: Muziek die buiten de lijntjes kleurt

  12/02/24

  Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels op de voet wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

 • Gemeenschapskrant

  Expat in België: Josephine Draycott

  12/02/24

  Terwijl Josephine Draycott die zin met veel overtuiging zegt, klinkt er vreugde in haar stem. Vreugde die blijft nazinderen omwille van een drastische keuze die ze vijf jaar geleden nam. ‘De switch van een loopbaan bij de Europese Commissie naar een job in het onderwijs maakt me nog steeds gelukkig.’

 • Gemeenschapskrant
  Politieagent Carlos

  Carlos Ensinas Almeida - hoofd verkeersdienst politiezone WOKRA

  12/02/24

  Als hoofd van de verkeersdienst van de politiezone WOKRA zorgt Carlos Ensinas Almeida (48) mee voor verkeersveilige straten in Kraainem en Wezembeek-Oppem. ‘Mobiliteit houdt burgers bezig. Jammer genoeg kunnen we niet voor iedereen goed doen.’