Taalpromotie Uit het centrum

Verrijk in 2024 je Nederlands in het Gemeenschapscentrum de Lijsterbes

11/01/24

Ook in 2024 verwelkomen we enthousiaste deelnemers voor een boeiend vormingsaanbod Nederlands. Of je nu je taalvaardigheden wilt aanscherpen, nieuwe mensen wilt ontmoeten of je kinderen beter wilt ondersteunen in hun schoolwerk, we hebben voor elk wat wils. Hier zijn enkele hoogtepunten uit ons aanbod:

abc
© David Legrève

Conversatiegroep op maandag: Verfijn je spreekvaardigheid!

Voor degenen die al vertrouwd zijn met de Nederlandse taal en deze verder willen perfectioneren, biedt De Lijsterbes een inspirerende conversatiegroep aan op maandagavond. Om deel te nemen, dien je eerst te slagen voor een niveautest. Een ervaren Nederlandstalige begeleider staat klaar om je te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van je spreekvaardigheid. De conversatiegroep begint op maandag 29 januari 2024. Voor vragen kun je contact opnemen met Steven De Mesmaeker via steven.demesmaeker@derand.be.

Café Combinne: Gezelligheid en taalverrijking

In Café Combinne nodigen we je uit voor gezellige gesprekken in het Nederlands. Hier kun je niet alleen je taalvaardigheden oefenen, maar ook buurtgenoten ontmoeten. De gesprekken draaien rond alledaagse onderwerpen, en koffie, thee en water zijn gratis.

Module School en Ouders

Taallessen voor ouders en grootouders: 'School & Ouders'

Voor ouders en grootouders van kinderen die naar Nederlandstalige scholen gaan, biedt De Lijsterbes de module 'School & Ouders' aan. In deze korte cursus leer je essentiële schooltaal, waaronder veelgebruikte woorden en zinnen. Praktijkgerichte oefeningen met echte schooldocumenten, zoals de agenda en schoolbrieven, helpen je vertrouwd te raken met de taal die op school wordt gebruikt.

Mis deze kans niet om je Nederlands te versterken en deel te nemen aan boeiende en leerzame activiteiten bij Cultureel Centrum De Lijsterbes. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze taalrijke gemeenschap!

Meer nieuws

 • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

  03/07/24

  Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.

 • Zomerkampen 2024: Klaar voor avontuur!

  11/06/24

  De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor plezier en avontuur! Schrijf je snel in voor onze fantastische zomerkampen en maak de vakantie onvergetelijk!