Uit het centrum

Ontdek onze Filmclub voor kinderen!

07/03/24

Welkom bij de filmclub van GC de Lijsterbes, waar avontuur en plezier hand in hand gaan! Neem plaats in onze gezellige zitzakken en geniet samen met ons van een boeiende vertoning.

Na de film wacht er een spannende workshop op de kinderen, waar ze niet alleen creatief aan de slag gaan met knutselen en andere leuke activiteiten, maar ook op een speelse manier nieuwe Nederlandse woorden leren. Want bij ons is leren een avontuur vol plezier!

Terwijl de kinderen zich vermaken tijdens de workshop na de film, kunnen de ouders elkaar ontmoeten in de foyer.

Een gezellig moment om samen te genieten van een drankje en om kennis te maken met ons en andere ouders uit de buurt.

Zo dragen we bij aan de visie van vzw de Rand: een gemeenschap waarin iedereen zich thuis voelt en waar ontmoeting en verbinding centraal staan.

Onze filmclub is meer dan alleen entertainment; het is een kans voor kinderen om nieuwe vrienden te maken, hun creativiteit te uiten en tegelijkertijd hun taalvaardigheden te verbeteren. Want leren doe je het beste als je er plezier in hebt!

Kom langs en beleef samen met ons elke maand een nieuw avontuur op het grote doek.

De Filmclub-De legende van Samoerai Henk

7 april: de legende van Samoerai Henk

De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Hank met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen proberen ze te voorkomen dat hun stad Kakamucho in een kattenbak verandert.

De Filmclub-Binnenstebuiten

5 mei: Binnenstebuiten

Maak kennis met de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

2 juni: Brave

Merida is een vurige prinses, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een ruzie met haar moeder een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek...

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant

  De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

  04/04/24

  De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

 • Gemeenschapskrant

  Zotte doos

  04/04/24

  Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

 • Gemeenschapskrant

  RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

  04/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.