Gemeenschapskrant

Mensen herleven en halen herinneringen op

13/02/23

In Een zoen van toen brengen Astrid Stockman en Liesbeth Devos liedjes uit ‘de tijd van toen’. Ze spelen muziek voor alle generaties, onder begeleiding van de accordeonist Stijn Bettens. Van aria’s van Puccini over klassiekers als De lichtjes van de Schelde, tot schlagers van Bart Kaëll.

©Stokman en Vos

We hebben wonderen gezien

Sopraan Astrid Stockman zingt in de opera en het theater. Ze verscheen ook in televisieprogramma’s als Vive le vélo en De Slimste Mens. Ook Liesbeth Devos, een bekroonde sopraan, speelde met tal van orkesten. Haar dans- en acteertalent laat ze zien in muziektheaterproducties. Samen gaan ze al jaren op tournee als Stokman en Vos.

‘Het begon acht jaar geleden. Astrid en ik speelden toen in de opera voor kinderen Fidelio van Beethoven’, legt Liesbeth Devos uit. ‘Op tournee begonnen we samen schlagers te zingen. We leerden deze muziek allebei kennen via onze grootouders. Toen we dat in twee stemmen zongen, zei onze regisseuse: ‘Daar moeten jullie iets mee doen.’ Dan hebben we op het Feniks Festival voor de eerste keer Een zoen van toen gebracht. We kunnen die optredens niet meer missen. Astrid, Stijn en ik krijgen hier veel energie van.’

Stokman en Vos richten zich nu op bewoners van woonzorgcentra en families in culturele centra. ‘In woonzorgcentra zingen we voor mensen die niet meer naar een concert kunnen gaan. Soms rollen ze mensen op bed de zaal binnen’, zegt Devos. ‘We hebben wonderen gezien. Een vrouw die maanden depressief was, is beginnen te lachen en dansen op ons concert. Mensen herleven en halen herinneringen op.’

‘We zingen liedjes als De lichtjes van de Schelde, Twee motten van Dorus, maar ook O Mio Babbino Caro van Puccini, of Bart Kaëll. En we passen alle nummers in een verhaal. Het is heel interactief. We gaan in op reacties van het publiek en meezingen kan ook.'

Uit: de lijsterbes februari 2023

 

© Studio Caro

Stokman en Vos

Vrijdag 3 maart
14 uur - GC de Lijsterbes

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Steven Schoonejans Cultuurraad Kraainem

  Cultuurraad zoekt versterking in bestuur

  20/03/23

  De coronaperiode was voor de verenigingen en de cultuurraad van Kraainem pittig. Zo goed als niets kon georganiseerd worden. Maar de cultuurraad zat niet stil. Het bestuur werkte een nieuw en eenvoudiger subsidiereglement uit. Tegelijk zoekt het bestuur mensen om de ploeg van vier te versterken.

 • Vacature
  ©GC de Lijsterbes - de Foyer

  Gezocht: Uitbaters horecazaak

  14/03/23

  GC de Lijsterbes is op zoek naar nieuwe uitbaters voor het café. Dit is dé ontmoetingsplaats van ons gemeenschapscentrum. Is een horecazaak in Kraainem iets voor jou?

 • Gemeenschapskrant
  ©Tine De Wilde - Floorbal - Kraainem Tigers

  Floorball brengt het beste naar boven in spelers

  07/03/23

  Floorball. De sport is overgewaaid vanuit Scandinavië naar hier. Het waren dan ook de Zweden die Floorball in 2009 naar Kraainem brachten. Maar of de sport van oorsprong Fins of Zweeds is, daarover bestaat een vete tussen de twee landen.