Gemeenschapskrant

Mensen herleven en halen herinneringen op

13/02/23

In Een zoen van toen brengen Astrid Stockman en Liesbeth Devos liedjes uit ‘de tijd van toen’. Ze spelen muziek voor alle generaties, onder begeleiding van de accordeonist Stijn Bettens. Van aria’s van Puccini over klassiekers als De lichtjes van de Schelde, tot schlagers van Bart Kaëll.

©Stokman en Vos

We hebben wonderen gezien

Sopraan Astrid Stockman zingt in de opera en het theater. Ze verscheen ook in televisieprogramma’s als Vive le vélo en De Slimste Mens. Ook Liesbeth Devos, een bekroonde sopraan, speelde met tal van orkesten. Haar dans- en acteertalent laat ze zien in muziektheaterproducties. Samen gaan ze al jaren op tournee als Stokman en Vos.

‘Het begon acht jaar geleden. Astrid en ik speelden toen in de opera voor kinderen Fidelio van Beethoven’, legt Liesbeth Devos uit. ‘Op tournee begonnen we samen schlagers te zingen. We leerden deze muziek allebei kennen via onze grootouders. Toen we dat in twee stemmen zongen, zei onze regisseuse: ‘Daar moeten jullie iets mee doen.’ Dan hebben we op het Feniks Festival voor de eerste keer Een zoen van toen gebracht. We kunnen die optredens niet meer missen. Astrid, Stijn en ik krijgen hier veel energie van.’

Stokman en Vos richten zich nu op bewoners van woonzorgcentra en families in culturele centra. ‘In woonzorgcentra zingen we voor mensen die niet meer naar een concert kunnen gaan. Soms rollen ze mensen op bed de zaal binnen’, zegt Devos. ‘We hebben wonderen gezien. Een vrouw die maanden depressief was, is beginnen te lachen en dansen op ons concert. Mensen herleven en halen herinneringen op.’

‘We zingen liedjes als De lichtjes van de Schelde, Twee motten van Dorus, maar ook O Mio Babbino Caro van Puccini, of Bart Kaëll. En we passen alle nummers in een verhaal. Het is heel interactief. We gaan in op reacties van het publiek en meezingen kan ook.'

Uit: de lijsterbes februari 2023

© Studio Caro

Stokman en Vos

Vrijdag 3 maart
14 uur - GC de Lijsterbes

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant

  De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

  04/04/24

  De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

 • Gemeenschapskrant

  Zotte doos

  04/04/24

  Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

 • Gemeenschapskrant

  RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

  04/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.