Gemeenschapskrant

Mensen herleven en halen herinneringen op

13/02/23

In Een zoen van toen brengen Astrid Stockman en Liesbeth Devos liedjes uit ‘de tijd van toen’. Ze spelen muziek voor alle generaties, onder begeleiding van de accordeonist Stijn Bettens. Van aria’s van Puccini over klassiekers als De lichtjes van de Schelde, tot schlagers van Bart Kaëll.

©Stokman en Vos

We hebben wonderen gezien

Sopraan Astrid Stockman zingt in de opera en het theater. Ze verscheen ook in televisieprogramma’s als Vive le vélo en De Slimste Mens. Ook Liesbeth Devos, een bekroonde sopraan, speelde met tal van orkesten. Haar dans- en acteertalent laat ze zien in muziektheaterproducties. Samen gaan ze al jaren op tournee als Stokman en Vos.

‘Het begon acht jaar geleden. Astrid en ik speelden toen in de opera voor kinderen Fidelio van Beethoven’, legt Liesbeth Devos uit. ‘Op tournee begonnen we samen schlagers te zingen. We leerden deze muziek allebei kennen via onze grootouders. Toen we dat in twee stemmen zongen, zei onze regisseuse: ‘Daar moeten jullie iets mee doen.’ Dan hebben we op het Feniks Festival voor de eerste keer Een zoen van toen gebracht. We kunnen die optredens niet meer missen. Astrid, Stijn en ik krijgen hier veel energie van.’

Stokman en Vos richten zich nu op bewoners van woonzorgcentra en families in culturele centra. ‘In woonzorgcentra zingen we voor mensen die niet meer naar een concert kunnen gaan. Soms rollen ze mensen op bed de zaal binnen’, zegt Devos. ‘We hebben wonderen gezien. Een vrouw die maanden depressief was, is beginnen te lachen en dansen op ons concert. Mensen herleven en halen herinneringen op.’

‘We zingen liedjes als De lichtjes van de Schelde, Twee motten van Dorus, maar ook O Mio Babbino Caro van Puccini, of Bart Kaëll. En we passen alle nummers in een verhaal. Het is heel interactief. We gaan in op reacties van het publiek en meezingen kan ook.'

Uit: de lijsterbes februari 2023

© Studio Caro

Stokman en Vos

Vrijdag 3 maart
14 uur - GC de Lijsterbes

Meer nieuws

  • Uit het centrum

    Ontdek onze Filmclub voor kinderen!

    07/03/24

    Welkom bij de filmclub van GC de Lijsterbes, waar avontuur en plezier hand in hand gaan! Neem plaats in onze gezellige zitzakken en geniet samen met ons van een boeiende vertoning.

    Na de film wacht er een spannende workshop op de kinderen, waar ze niet alleen creatief aan de slag gaan met knutselen en andere leuke activiteiten, maar ook op een speelse manier nieuwe Nederlandse woorden leren. Want bij ons is leren een avontuur vol plezier!

  • Gemeenschapskrant

    Vitja Pauwels - Muziek die buiten de lijntjes kleurt

    06/03/24

    Wie het parcours van gitarist Vitja Pauwels wil volgen, moet er de pas in houden. In de Lijsterbes speelt hij met zijn nieuwe band Early Life Forms, die ontstond na een gedenkwaardig concert met de Amerikaanse grootmeester Marc Ribot.

  • Gemeenschapskrant

    Palliatieve zorg met een glimlach

    06/03/24

    ‘België mag trots zijn. Het is het enige land ter wereld waar patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie wettelijk geregeld zijn’, stelt professor Wim Distelmans. Hij is de bezieler van het enige expertisecentrum Waardig Levenseinde in België en Europa. Distelmans trekt aan de alarmbel. De palliatieve thuiszorg heeft op korte termijn extra middelen nodig.