Uit het centrum

GC de Lijsterbes zegt 'Hier niet' tegen online haatspraak

02/03/23

Wij ondertekenden net als meer dan 600 andere bedrijven, merken en profielen het charter tegen online haatspraak en beledigingen op Hierniet.be.

Uit onderzoek blijkt dat online haatspraak op nog geen 3 jaar verdubbeld is. Vanaf nu zeggen we ‘Hier Niet’ tegen haatspraak en andere beledigingen op onze kanalen, want we vinden dat iedereen zich hier welkom mag voelen.

Wie over de schreef gaat, sturen we naar onze gedragscode voor online reacties. Want op onze kanalen is er geen plaats voor online haat.

Meer info: https://hierniet.be/

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    De zaak Shell - Klimaatrechtszaak is theaterhit

    04/04/24

    De zaak Shell is een absolute theaterhit. Het toneelstuk over een bekende rechtszaak tegen de klimaatverandering werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het werd verfilmd én er werd een opera van gemaakt. Nu is de Belgische versie, met Michaël Pas in een van de hoofdrollen, te zien in de Lijsterbes.

  • Gemeenschapskrant

    Zotte doos

    04/04/24

    Elke woensdag en vrijdag na school organiseren wij naschoolse workshops SPORTeldoos of KUNSTeldoos. Elke ‘doos’ bestaat uit drie boeiende workshops die jouw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Of het nu gaat om het verkennen van hun artistieke talenten of het ontdekken van hun passie voor sport, het worden namiddagen vol avontuur en ontdekking.

  • Gemeenschapskrant

    RAND nieuws - Zenuwcentrum voor erfgoed

    04/04/24

    De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.