Davidsfonds Kraainem

De leuze van het Davidsfonds is “Cultuur beleef je samen”: elkaar ontmoeten tijdens activiteiten waar taal, geschiedenis, erfgoed en kunst aan bod komen. En daarna even gezellig samen zijn. Dit laatste waarderen onze leden meer en meer, daar de gemiddelde leeftijd jaar na jaar verhoogt.

Jaarlijks organiseert Davidsfonds-Nationaal, met het hoofdkantoor in Leuven, allerlei grote evenementen, zoals Toast Literair, Nachten van de Geschiedenis, Zomerzoektocht, Cultuurreizen en cursussen.

In het najaar is er “Vers Geperst”, waar allerlei nieuwe boeken en cd’s ter inzage liggen, waaronder ook veel kinder- en jeugdboeken. Bestel je voor 40 euro of meer, dan ontvang je een Davidsfonds-cultuurkaart en lidkaart. Hiermee kan je extra korting krijgen bij heel wat cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel, zoals Bozar in Brussel en het M-Museum in Leuven. Bovendien ontvang je viermaal per jaar een boeiend Cultuurmagazine.

Onze grootste klant is de bibliotheek van Kraainem.

Het bestuur van het Davidsfonds wordt waargenomen door Annemie Nijs – De Muynck, voorzitter en Wivi De Vits – Van Biesen, secretaris-penningmeester.