De zaak Shell

De Nieuwe Tijd

Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn wereldwijd aan de orde van de dag. Waarom nemen we niet collectief meer verantwoordelijkheid? Waarom zit er zo weinig schot in het oplossen van het klimaatprobleem?

De Nieuwe Tijd - De Zaak Shell
© Karolina Maruszak

Datum

Prijzen

  • Basistarief: € 23,00

Locatie

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

Doelgroep

Familie, Scholen, secundair

Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De zaak Shell doet het.

★★★★★ De Volkskrant

Nuyens en De Wit maken haarfijn inzichtelijk hoe de klimaatcrisis op dit moment vooral een verantwoordelijkheidscrisis is.

★★★★★ NRC

De zaak Shell is documentair theater van het allerhoogste niveau.

Scènes

De zaak Shell is een belangrijke voorstelling die door iedereen gezien moet worden, al is het maar om een beetje hoop te houden of te krijgen.

Theaterkrant

‘De zaak Shell’ toont hoe geraffineerd iedereen in het debat zijn verantwoordelijkheid doorschuift naar een andere partij.

Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn wereldwijd aan de orde van de dag. Waarom nemen we niet collectief meer verantwoordelijkheid? Waarom zit er zo weinig schot in het oplossen van het klimaatprobleem? ‘De zaak Shell’ toont hoe geraffineerd iedereen in het debat zijn verantwoordelijkheid doorschuift naar een andere partij.

Optie scholen

Deze voorstelling is ook voor jongeren van de middelbare school toegankelijk. We willen graag de mogelijkheid bieden om hen ook naar het theater te gaan. Wil je graag met je klas naar het theater? Reserveer dan tickets via eef.segers@derand.be. Een ticket voor leerlingen kost 9 euro, de begeleider mag gratis mee.

Ontdek ook