Adjusting Hope

Dirk Roofthooft, Nabou Claerhout en Thomas Janssens

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor één van Belgiës grootste acteurs: Dirk Roofthooft. Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele livemuziek. Het is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van de gevierde schrijfster Susan Sontag en haar enige kind David.

Dirk Roofthooft en Nabou Claerhout - Adjusting Hope
© Fred Debrock

Datum

Prijzen

 • Basistarief: € 16,00
 • UiTPAS-houder: € 14,40
 • UiTPAS met kansentarief: € 3,20

Locatie

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich spanningen, uitdagingen en momenten van verbondenheid. Terwijl zijn succesvolle moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David alleen achter; koortsachtig op zoek naar wie hij was, zijn identiteit, om niet enkel ‘de zoon van’ te zijn, maar een unieke persoon met een authentiek pad.

In ‘Adjusting Hope’ worden de persoonlijke struggles van een moeder en haar zoon verweven met grotere maatschappelijke thema’s: een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen een ouder en een kind.

Thomas Janssens (concept, tekst en regie), Dirk Roofthooft (spel), Nabou Claerhout (trombone), WOODMAN en Het Laatste Bedrijf (productie)


Met investering van de Belgische Tax Sheltermaatregel voor podiumkunsten, projectsubsidie van de Vlaamse overheid en een werkbeurs van Literatuur Vlaanderen.

Met dank aan schouwburg Luchtbal en het Oude Badhuis.

Ontdek ook

 • Sport en gezondheid

  Sport op de middag

  lessenreeks Pilates (8 lessen)

  di 03 september – di 22 oktober 2024
  GC de Lijsterbes
 • Humor
  Compagnie Charlie - Peekaboo

  Peek-a-Boo (4+)

  Collectief Charlie

  vr 06 september 2024, 19:00–20:00
  GBS De Klimboom
 • Film
  Elemental

  Elemental (2023)

  De Filmclub (6+)

  zo 08 september 2024, 10:30–13:00
  GC de Lijsterbes