Familiedag (4+)

Schip ahoi!

In search of a new crew for his journey across the 7 seas, Captain Lijsterbes invites children from Kraainem to join him on board his ship.

Would you like to have this info in another language?

This page is also available in these languages: nl / fr / de

Familiedag 'schip ahoi'

Date

Prices

 • kassa: € 7,00
 • Voorverkoop: € 6,00
 • Abonnementsprijs: € 5,00

Location

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

Target audience

Kids, Family

Kapitein Lijsterbes zoekt een nieuwe crew voor zijn tocht door de 7 zeeën! Hij nodigt iedereen uit Kraainem uit op zijn schip.
Leef met de hele familie een dag lang als een piraat op onze Familiedag. Er zijn workshops, attracties, hapjes en drankjes voor groot en klein. Ahoi kameraden, de boot vertrekt!

Ontdek hieronder ons volledige programma.

©Tompie - Stormbaan

Stormbaan & springkasteel

Heb jij energie voor twee? Klim, klauter en bestorm dan de tien meter lange stormbaan. Kleine piraatjes kunnen zich veilig uitleven op het tweede, kleinere springkasteel. 

Stormboot

Schip ahoi maatje! Trotseer de strafste rukwinden en hoogste golven in deze levensgrote schommelboot. Tip van een ervaren matroos: deze boot betreed je best met een lege maag!

©Canva - kapitein piraat met pakje

Evenwichtsparcours

Bewaar jij je evenwicht op de loopplank of stort je met je wiebelige zeemansbenen de woeste zee in? Wie vriendelijk is, krijgt misschien genade van de KnA-piraten.

Snoezelruimte met verhalenverteller

Droom heerlijk weg in onze wonderlijke onderwaterwereld. De borrelende bubbels, ruisende golven en lichtgevende kwallen zijn trouwens de ideale achtergrond voor de spannende piratenverhalen van Dieter de meester-verteller!

©Canva - ijsje met piratenvlag

Chill zone

Verlang je naar parelwitte stranden, comfortabele strandstoelen en drankjes met een parasolletje? Plof dan neer in de chill zone voor de Foyer. (Groot)ouders kunnen er een drankje bestellen, de kleinsten kunnen er gratis een verkoelend ijsje samenstellen.

©Lady Lemonade - slijmerig zeemonster

Workshop slijmerige zeemonsters maken

Diep in de zee leven de gruwelijkste, glibberigste zeemonsters. Ze hebben geen vorm, glinsteren van het slijm en hebben vijf ogen! Laat je fantasie gaan in deze workshop en maak zelf je eigen zeemonster met slijm.

©de slak en de walvis - kortfilm still

Kortfilms

Ben je moe geworden van al dat spelen en knutselen? Rust dan even uit in onze cinema en laat je verrassen door vier kortfilms. Alle films zijn Nederlands gesproken of zonder dialogen.

De slak en de walvis en andere avonturiers (2019)

Een slak wil de wereld ontdekken. Samen met de walvis wordt het een spannende reis langs ijzige bergen, gloeiende vulkanen en tropische eilanden. Dan gaat het vreselijk mis ... ze spoelen aan op een strand en die enorme walvis is niet meer in beweging te krijgen. Maar ook wie klein is, kan een held zijn!

Regie: Daniel Snaddon & Max Lang
Compilatie: 4 kortfilms, in totaal 50min

©Diapersstyle memoirs - photobooth

Fotobooth

Waar brengt de Scheve Schuit jouw naartoe? Een onbewoond eiland, een donkere zeemanskroeg of toch diep in de zee tussen de vissen? Leef je uit met het green screen!

©Canva - piraat met zwaard

Initiatie schermen

Kapitein Jasper van Schermclub Parcival leert je in deze initiatieles schermen vechten als een stoere piraat! Kies een (zachte) sabel, zet je ooglapje op en neem een haak. En garde!

©Fun365 - workshop flessenpost

Workshop flessenpost versturen

SOS! Je bent gestrand op een onbewoond eiland. Zoek een fles, vul hem met zand, schelpjes en -niet te vergeten- je brief. Dop erop, in de zee gooien en dan maar hopen dat je fles de bewoonde wereld bereikt!

©Canva - kind met grime

Grime & plaktattoos

Arrr! Wissel je jeans voor een zeemeerminnenstaart, kom aanhobbelen op je houten poot of haal die glinsterende prinsessenparels maar boven. Geen verkleedkleren in huis? Geen probleem, dan schminkt Prinses Elise je graag als een zeemonster, sirene of sterke zeebonk.

Discover also

 • Repair Café
  ©Repair Café logo

  Repair Café Kraainem

  Weggooien? Mooi niet!

  Sun 22 January – Sun 04 June 2023
  Agora
 • Language immersion
  Taalstage Nederlands thema kleur

  Language course during the Easter holidays:

  from 3rd year of pre-school to 6th year of primary school

  Tue 11 – Fri 14 April 2023
  GC de Lijsterbes
 • Music

  Drawing basses

  Kristof Roseeuw, Yannick Peeters en Peter Jacquemyn (Jazzlab)

  Sat 29 April 2023, 13:00–14:00
  Sat 29 April 2023, 19:00–20:00
  GC de Lijsterbes - de Loods