Familiedag (4+)

Schip ahoi!

Kapitein Lijsterbes zoekt op onze familiedag een nieuwe crew voor zijn volgende veroveringstocht door de 7 zeeën! Hij nodigt de kinderen uit Kraainem en omstreken uit om te proeven van het leven op zijn schip.

Graag deze info in een andere taal?

Deze pagina is ook beschikbaar in: fr / de / en

Familiedag 'schip ahoi'

Datum

Prijzen

  • kassa: € 7,00
  • Voorverkoop: € 6,00
  • Abonnementsprijs: € 5,00

Locatie

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

Doelgroep

Kinderen, Familie

Kapitein Lijsterbes zoekt een nieuwe crew voor zijn tocht door de 7 zeeën! Hij nodigt iedereen uit Kraainem uit op zijn schip.
Leef met de hele familie een dag lang als een piraat op onze Familiedag. Er zijn workshops, attracties, hapjes en drankjes voor groot en klein. Ahoi kameraden, de boot vertrekt!

Ontdek hieronder ons volledige programma.

©Tompie - Stormbaan

Stormbaan & springkasteel

Heb jij energie voor twee? Klim, klauter en bestorm dan de tien meter lange stormbaan. Kleine piraatjes kunnen zich veilig uitleven op het tweede, kleinere springkasteel. 

Stormboot

Schip ahoi maatje! Trotseer de strafste rukwinden en hoogste golven in deze levensgrote schommelboot. Tip van een ervaren matroos: deze boot betreed je best met een lege maag!

©Canva - kapitein piraat met pakje

Evenwichtsparcours

Bewaar jij je evenwicht op de loopplank of stort je met je wiebelige zeemansbenen de woeste zee in? Wie vriendelijk is, krijgt misschien genade van de KnA-piraten.

Snoezelruimte met verhalenverteller

Droom heerlijk weg in onze wonderlijke onderwaterwereld. De borrelende bubbels, ruisende golven en lichtgevende kwallen zijn trouwens de ideale achtergrond voor de spannende piratenverhalen van Dieter de meester-verteller!

©Canva - ijsje met piratenvlag

Chill zone

Verlang je naar parelwitte stranden, comfortabele strandstoelen en drankjes met een parasolletje? Plof dan neer in de chill zone voor de Foyer. (Groot)ouders kunnen er een drankje bestellen, de kleinsten kunnen er gratis een verkoelend ijsje samenstellen.

©Lady Lemonade - slijmerig zeemonster

Workshop slijmerige zeemonsters maken

Diep in de zee leven de gruwelijkste, glibberigste zeemonsters. Ze hebben geen vorm, glinsteren van het slijm en hebben vijf ogen! Laat je fantasie gaan in deze workshop en maak zelf je eigen zeemonster met slijm.

©de slak en de walvis - kortfilm still

Kortfilms

Ben je moe geworden van al dat spelen en knutselen? Rust dan even uit in onze cinema en laat je verrassen door vier kortfilms. Alle films zijn Nederlands gesproken of zonder dialogen.

De slak en de walvis en andere avonturiers (2019)

Een slak wil de wereld ontdekken. Samen met de walvis wordt het een spannende reis langs ijzige bergen, gloeiende vulkanen en tropische eilanden. Dan gaat het vreselijk mis ... ze spoelen aan op een strand en die enorme walvis is niet meer in beweging te krijgen. Maar ook wie klein is, kan een held zijn!

Regie: Daniel Snaddon & Max Lang
Compilatie: 4 kortfilms, in totaal 50min

©Diapersstyle memoirs - photobooth

Fotobooth

Waar brengt de Scheve Schuit jouw naartoe? Een onbewoond eiland, een donkere zeemanskroeg of toch diep in de zee tussen de vissen? Leef je uit met het green screen!

©Canva - piraat met zwaard

Initiatie schermen

Kapitein Jasper van Schermclub Parcival leert je in deze initiatieles schermen vechten als een stoere piraat! Kies een (zachte) sabel, zet je ooglapje op en neem een haak. En garde!

©Fun365 - workshop flessenpost

Workshop flessenpost versturen

SOS! Je bent gestrand op een onbewoond eiland. Zoek een fles, vul hem met zand, schelpjes en -niet te vergeten- je brief. Dop erop, in de zee gooien en dan maar hopen dat je fles de bewoonde wereld bereikt!

©Canva - kind met grime

Grime & plaktattoos

Arrr! Wissel je jeans voor een zeemeerminnenstaart, kom aanhobbelen op je houten poot of haal die glinsterende prinsessenparels maar boven. Geen verkleedkleren in huis? Geen probleem, dan schminkt Prinses Elise je graag als een zeemonster, sirene of sterke zeebonk.

Ontdek ook