submenu

Aardvork - Franzerl

Muziektheater

'Hoe lang is het nog? Nog vijf minuten. Nog vijf minuten en dan loop ik door het gordijn het podium op. En dan … de muziek, de schoonheid, het applaus.'

Het is Franske Schubert die dat zegt. En straks is het zijn grote optreden. Hij is erg zenuwachtig. Zullen er veel mensen komen? Zal papa er zijn? En zijn broer, Ferdinand? Kruip mee met Franzerl achter het doek van het toneel. Hij zingt voor jou zijn mooiste liedjes, hij vertelt over zijn leven – over Caroline en over het kasteel van Esterhazy – en bedenkt ter plekke nieuwe muziek. Hij duikt in het muziekpapier. Hij krabbelt de bladeren vol. Hij danst er mee. En dan komen het muziekpapier de verhalen echt tot leven … Uit de 10 000 bladzijden die Franske heeft volgeschreven kruipen paarden, spinnewielen en reuzen van papier.

Hoe lang is het nog? Nog vijf minuten. Frans is klaar. De zaal zit afgeladen vol! Om te luisteren naar zijn prachtige muziek. Luister je mee?

Franzerl is een muzikale voorstelling over het leven van Schubert en dat op maat van iedereen vanaf 9 jaar.

Ben je geïnteresseerd om met de klas of school naar een van onze voorstellingen te komen? Stuur dan een mailtje naar joep.nieuwenhuis@derand.be of bel ons op 02 721 28 06. Dan bekijken we samen hoeveel plaatsen er nog vrij zijn of zoeken we uit of er een mogelijkheid is om een extra voorstelling te boeken die dag.

datum

  • schoolvoorstelling

praktische info

vliegicoon

genre

Scholen

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal Lijsterbessenbomenlaan 6 1950 Kraainem

prijs

  • ticket: 7 euro