submenu

Kunst in de Foyer - Mimi Vandevelde

Team Lijsterbes steunt dit jaar de Vlaamse Parkinson Liga. Al vanaf oktober verkopen we aan ons warme onthaal het kinderboek “De Prinses en de geheimzinnige bibberziekte” van Dirma van Toorn, samen met de badge van de Vlaamse parkinson Liga. In het kader van deze actie zetten we ook in onze foyer dit thema in de kijker door de kunst van Mimi Vandevelde.

Mimi is beeldhouwster van opleiding, ze leefde zich uit in vormgeving met hout en klei. Na 20 jaar is ze overgeschakeld naar textiel wegens de gezondheid. Doch vraagt weven ook kracht en uithouding. “Sinds 2 jaar weef, haak en brei ik thuis. Ik ontdekte kleur, draden en vlakken”. De foto van de schedel is mijn manier van werken waarop ik mijn ziekte weergeef. “Zo kan ik aan jullie tonen “kijk hier is iets mis, zo overwin ik Mister Parkinson!”

De Foyer is elke dag open:
van maandag tot en met woensdag van 10.30 tot 23 uur;
van donderdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 24 uur;
op zondag en feestdagen van 10.30 tot 18 uur

Op 5 december werken de medewerkers van GC de Lijsterbes van 13u – 15u buiten in de winterse kou op het terras voor de foyer. Terwijl u geniet van een warme chocomelk en een koffie, ben je ook welkom in de foyer om d ekunst van Mimi te bezichtigen. Ook de badges, het boek én zelf cuberdons zijn die middag bij ons beschikbaar. Kom met ons de kou trotseren voor het goede doel.

Wil je steunen? Je kan onze actie ook delen. Zet je alvast op aanwezig op ons facebook evenement. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer de ziekte van Parkinson onder de aandacht kan worden gebracht.

Ga hier naar onze actie-pagina. Deze actie is in samenwerking met de Vlaamse Parkinson Liga regio Brussel en Brussel Rand.
datum

praktische info

genre

expo

adres

GC de Lijsterbes - Foyer

Kraainem

albums

Warm onthaal voor VPL