submenu

Ensor-strijkkwartet - Wien bleibt Wien

Een ochtend in een Weens Wonderland

Net voor de maand januari afgelopen is, organiseert GC de Lijsterbes op de valreep een feestelijk nieuwjaarsconcert met Weense walsmuziek, toeters en bellen!
Terecht dromen we bij Weense walsmuziek weg naar de legendarische prinses Sissi en de grote banketten en balzalen vol wiegende welgestelden in het kasteel van Schönbrunn. Dromen die we tot leven willen wekken in GC de Lijsterbes, maar dan in een hedendaags jasje. 

ALGEMENE INFO:

09.00u - 10.45u: Doorlopende brunch*

09.00u - 09.15u: Demoteam Libalforte

10.00u  - 10.50u: Start to weense wals

11.00u - 12.00u: Ensor Strijkkwartet

*zelf een schotel voor meerdere personen mee? Gratis toegang!

stuur voor 21/01 wat je mee brengt naar info@delijsterbes.be!

Inkom: Buffet+workshop+concert

VVK: 14 EUR

KASSA: 16 EUR

Hobbykoks van Kraainem en omstreken die zich geroepen voelen brengen hun favoriete brunchgerecht mee, wat ervoor zorgt dat we een heerlijk divers ontbijtbuffet kunnen aanbieden waarop iedereen uitgenodigd is. Terwijl je met de hele familie geniet van al dat lekkers is er animatie voor jong en oud, bijvoorbeeld een workshop via Danssport Vlaanderen om zelf de basis van de Weense wals te leren!

Na het eten kan je bij een lekkere kop koffie genieten van het Ensor-strijkkwartet. Zij bloemlezen tot de middag uit het frivolere gedeelte van het oeuvre van de Oostenrijkse specialisten ter zake Franz Schubert, Johann Strauss en Joseph Lanner. Jij dacht dat klassieke muziek voor saaie stijve harken was? Het Ensor-strijkkwartet bewijst het tegendeel met Wien bleibt Wien. Voor de gelegenheid brengt dit internationaal vermaarde ensemble zelfs de al even vermaarde zangeres Anne Cambier mee. Om van deze zondag een succes te maken zet GC de Lijsterbes samenwerkingen op met iedereen die enthousiast is: het Davidsfonds, OCMW en initiatieven als Café Combinne tonen interesse om mee hun schouders te zetten onder het initiatief. ‘Eten en muziek zijn universeel en dus een uitstekende gelegenheid om mensen uit de buurt samen te brengen. Bak je graag een brood of maak jij bv. de beste omelet of hummus? Dan hopen we dat je iedereen eens wilt laten meeproeven! Zo willen we er een zondag van maken die je gewoon niet wilt missen’, geeft Tijs De Geyndt (centrumverantwoordelijke) nog mee. (MB)

datum

praktische info

genre

muziek

adres

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • student: 10 euro
  • kassa: 16 euro
  • vvk: 14 euro