Café Combinne

Zin in een gezellige babbel in het Nederlands? Kom op dinsdag van 14 en 16 uur naar het café van GC de Lijsterbes. Oefen (gratis) je Nederlands en ontmoet mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen die de deelnemers zelf kiezen. Mensen die liever luisteren, zijn ook welkom. 

© David Legrève

Wat is Café Combinne?

In Café Combinne leer je mensen uit je buurt kennen. Café Combinne is een praatcafé. Eén keer per week praten Nederlands- en anderstaligen er samen in het Nederlands. Ze praten over gewone dingen, over dagelijkse onderwerpen die de deelnemers zelf kiezen. Wie Nederlands leert, kan de taal hier oefenen. Er is iedere week een Nederlandstalige gastheer of gastvrouw.

Waarom is Café Combinne goed voor iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft?

In Kraainem wonen veel mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Veel van hen vinden het belangrijk om Nederlands te kennen. Zo kunnen ze de kinderen helpen met hun schoolwerk, kunnen ze contact leggen met de buren, vinden ze makkelijker werk … Er bestaan veel initiatieven waar je Nederlands kan leren en oefenen. Toch is Café Combinne uniek. Hier kan je Nederlands oefenen in het echte leven. Je hoort er spreektaal, net zoals op de markt, bij de apotheker of op café.

Wat heb je er aan als Nederlandstalige?

Ook voor Nederlandstaligen biedt Café Combinne unieke kansen. Je ontmoet mensen met verschillende culturen en achtergronden. Er ontstaan heel wat interessante gesprekken. Je krijgt  ook voldoening van mensen wegwijs te maken in het lokale (gemeenschaps)leven en in de gemeente. Je leert ongetwijfeld bij over je eigen taal.

Praktisch

Iedereen is welkom: studenten, gepensioneerden, expats, cursisten Nederlands, anderstaligen die al  een beetje Nederlands spreken ... De grote diversiteit in Café Combinne is uniek.

Elke dinsdag 14.00 tot 16.00 u in GC de Lijsterbes. In deze caféformule kom en ga je wanneer je wil! Koffie, thee en water zijn gratis.

Café Combinne is een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en Avansa Halle-Vilvoorde.