submenu

nieuws

Oud-Nieuw

18/02/2021
We zijn in het centrum van Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe, de naaste buur van de Kraainemse Hoek van Stokkel. Op de oude foto uit 1951 zie je de aanzet van de Hinnisdaellaan zoals we die vandaag kennen.

Huisgemaakt stoofvlees van Camille en Vincent Libert

16/02/2021
Eten klaarmaken is heus geen vervelend karwei, het kan zelfs een leuk familiemoment zijn. Dat bewijzen Camille Libert en haar papa Vincent bijna elk weekend. Het menu varieert, maar Belgische en Franse klassiekers passeren regelmatige de revue. Al gaan ze soms ook op culinaire wereldreis.

Valentijnsgedicht

14/02/2021
Johan Teirlinck schreef voor ons én voor jullie allemaal dit valentijnsgedicht. We wensen iedereen een mooie dag toe!

Voormalig cultuurschepen Lucien Verheyden

11/02/2021
Veertig jaar geleden nam GC de Lijsterbes een bescheiden start, na de initiële grootse dromen voor een regionale Vlaamse cultuurtempel uit de jaren 70. ‘Het was toen eerder een dienstverleningscentrum voor verenigingen’, vertelt voormalige cultuurschepen Lucien Verheyden.

Vrijwilligers voor vaccinatiecentra gezocht!

10/02/2021
Ons gemeenschapscentrum is nog ‘even’ toe en dus kunnen we momenteel niet op jullie aanwezigheid of inzet rekenen. Daarom ondersteunen we de oproep van de gemeente Kraainem om jullie aan te melden als vrijwilliger in een lokaal vaccinatiecentrum.

Steven Schoonejans is nieuwe voorzitter cultuurraad Kraainem

06/02/2021
‘Ik wil twee generaties verzoenen’, aldus de nieuwe voorzitter van de cultuurraad van Kraainem Steven Schoonejans (38). ‘Ik wil het respect voor de oude waarden en voor de bestaande activiteiten behouden, maar tegelijk ook een verjonging doorvoeren.’

Oud-Nieuw

08/01/2021
De Baron Albert d’Huartlaan maakt de verbinding tussen de Mechelsesteenweg en het Vierarmenkruispunt aan de ene kant en het Dumonplein in Stokkel aan de andere kant. Ze vormt tevens de verbinding met de Astridlaan. Samen vormen ze de noord-zuidas van Kraainem.

Rodrigo Beenkens, sportjournalist van de RTBF

07/01/2021
Rodrigo Beenkens is sinds 1988 aan de slag voor de RTBF, de Franstalige publieke omroep. In drie decennia versloeg hij voor de televisie tal van grote voetbaltoernooien en Olympische Spelen, en ook dertig keer de Ronde van Frankrijk. Hij woont al bijna 20 jaar met veel plezier in de Vogeltjeswijk.

Discover Kraainem wil erfgoed behouden

23/12/2020
Discover Kraainem. Zo heet de nieuwe drietalige vereniging die Luc Maes, Colette Storms en Lorenz Ködderitzsch hebben opgericht. De doelstelling is om alles wat bestaat en leeft in Kraainem bekend te maken bij de inwoners en mensen uit de omgeving.

De Lijsterbesrock!

18/12/2020
Team Lijsterbes wenst jullie een gezellige kerst, een mooi eindejaar en een fantastisch nieuwjaar. Ook in 2021 zijn we er voor jullie!

Kom onze kerstboom versieren

16/12/2020
Oh dennenboom, Oh dennenboom, wat zijn de boodschappen die jij draagt wonderschoon!

Vacature: Stafmedewerkers jeugd en sport voor GC de Kam

15/12/2020
Wij zoeken een stafmedewerker jeugd en sport voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem. Ben jij de geschikte kandidaat?

DIGITAAL COMMUNICEREN

14/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

Kinderdagverblijf Kraaiennestje bestaat twintig jaar

14/12/2020
Kinderdagverblijf Kraaiennestje uit de Lijsterbessenbomenlaan bestaat op 18 december precies 20 jaar. Het initiatief ontstond uit de hoge nood aan kinderopvang in Kraainem. ‘Er was toen eigenlijk geen opvang’, herinnert Ria Platel zich.

Kyra Verreydt debuteert in verfilming van Kom hier dat ik u kus

10/12/2020
Ze begon haar acteercarrière bij De Zonderlingen en maakt nu haar debuut op het grote doek. Tenminste, als corona de bioscoopzalen niet had doen sluiten. Wij spraken met de Kraainemse Kyra Verreydt over haar rol in de film ‘Kom hier dat ik u kus’.

Tips tegen de coronadips

09/12/2020
Damienne D'Heygers is onze centrumverantwoordelijke. En in woelige tijden zoals deze moet een kapitein van een schip soms ook even kunnen ontspannen. Damienne vindt rust in een wandeling op het strand, een goed boek of een ontroerende podcast. Hieronder geeft ze jullie tips om mee te genieten!

Tips tegen de coronadips

06/12/2020
Veerle Colle werkt deeltijds bij ons als medewerker administratie en communicatie. Zij duikt graag in geschiedenisboeken om haar dagen te vullen. Wanneer ze tussen het thuiswerken door gaat wandelen, zet ze een goede podcast op. Haar interesses variëren van true crime naar...praten over eten.

Tips tegen de coronadips

03/12/2020
Erika Algoet werkt bij ons als medewerker administratie en communicatie. In haar vrije tijd duikt ze graag in de literatuur. Met haar boekentips ga je alvast een spannende winter tegemoet. Dat kan deugd doen in deze periode die voor veel mensen erg eentonig is.

Ann Kelders, conservator in de Koninklijke Bibliotheek

02/12/2020
Onlangs opende de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) een gloednieuw museum, waarin ze voor het eerst kostbare handschriften van de Bourgondische hertogen permanent zal tentoonstellen. Vandaag is het museum door corona even op slot.

Tips tegen de coronadips

29/11/2020
Tom Jacobs, onze technieker, zit niet graag stil. De lockdown heeft hem toch even in zijn zetel doen zitten. Voor hem is deze periode er eentje om onder te duiken in een nostalgische bui. Hij neemt jullie graag mee. Misschien brengen zijn tips bij jou ook wel leuke herinneringen boven?

Tips tegen de coronadips

25/11/2020
Toon Wauters is sinds augustus onze stafmedewerker jeugd & Sport. Welke series en podcasts kunnen hem blijven opbeuren in tijden van corona? We gingen even digitaal op bezoek en hij gaf ons enkele leuke tips mee!

Giveaway op Discord

20/11/2020
Op ons discord kanaal loopt momenteel een wedstrijd in het teken van het spel 'Among Us'! Je kan nog mee doen tot 30 november.

Welk gedicht verlicht straks onze Foyer?

17/11/2020
GC de Lijsterbes wil het grote raam aan de Foyer opvrolijken met poëzie. Daarom is het team nu op zoek naar de mooiste, meest toepasselijke tekst. Welk gedicht straalt volgens jou de nodige troost en warmte uit om deze moeilijke periode te overbruggen?

Bruggen bouwen tussen verenigingen

07/11/2020
‘Ik wil de Nederlandstalige jeugdverenigingen graag meehelpen om hun netwerk te verbreden naar andere organisaties in Kraainem. Die wisselwerking kan alleen maar verrijkend zijn.’ Aan het woord is Toon Wauters, de nieuwe stafmedewerker Jeugd en Sport van gemeenschapscentrum de Lijsterbes.

Recept Bulgaarse Moussaka

05/11/2020
De Bulgaarse keuken doet bij de meesten niet meteen een belletje rinkelen. Svetlana Pehlivanova vertelt met veel plezier over tarator, shopskasalade, banitsa en andere Bulgaarse specialiteiten.

‘De afterparty na Les Truttes vergeet ik nooit’

03/11/2020
Van 2005 tot 2010 stonden Kim Waterschoot en Filip Van de Sype achter de toog van de Foyer. ‘Onze klanten werden onze vrienden’, vertelt Kim. ‘Stel dat we opnieuw in 2005 zouden zijn, dan zou ik zeker weer de Foyer overnemen.’

Pottenbakken en potten pakken

31/10/2020
Al decennialang is keramiekatelier Le Chaudron een populaire smeltkroes van creativiteit en gezelligheid voor menig Kraainemnaar. Florence Mossoux maakt er al meer dan twintig jaar sculpturen, en overtuigde drie jaar geleden haar vader Jean-Paul om ook te komen pottenbakken.

Het griezelbal Fotofestival

27/10/2020
Geen Griezelbal dit jaar, wel een alternatief. Laat jij ons schrikken met een griezelige foto? Wie weet win jij dan een leuke fotoshoot met het hele gezin.

Foyer gesloten

20/10/2020
Sinds maandag 19 oktober zijn er nieuwe, strengere maatregelen van start omwille van het coronavirus. Hou er rekening mee dat de Foyer gesloten is, maar alle geplande activiteiten gaan deze week nog door.

Luc en Anita, vroegere uitbaters van buurtwinkel Prima

19/10/2020
Meer dan veertig jaar lang was de buurtwinkel van Luc en Anita Van Buggenhout een begrip voor al wie in de Vogeltjeswijk en omstreken woonde. Sinds 2008 is het koppel met pensioen, maar ze wonen nog altijd vlakbij in Kraainem, en ze worden nog regelmatig door buurtbewoners herkend.

Oud-Nieuw

15/10/2020
Bij het begin van de Steenweg op Zaventem, ook te bereiken via de nauwe doorgang achteraan de Sint-Pancratiuskerk, ligt rondom een gekasseide binnenplaats deze U-vormige voormalige hoeve. De hoeve maakt deel uit van de oudste bewonerskern van Hoog-Kraainem.

Karlijn Sileghem over theatervoorstelling Papin

14/10/2020
Een moordzaak die in het begin van de vorige eeuw heel Frankrijk in de ban hield. Dat is voor actrices Karlijn Sileghem, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe en muzikant Nils De Caster de inspiratiebron voor een tragikomisch stuk over leegte die woede wordt.

Suura debuteert vanuit de luwte

13/10/2020
Het dromerige, weidse geluid van Suura klinkt op Luwte bewust ongrijpbaar. Met elementen uit folk, jazz, klassiek en vrije improvisatie creëert gitarist Nicolas Van Belle met een wat ongewone line-up ruimte voor het onverwachte.

Poëziewandeling langs Kraainem en Wezembeek-Oppem

07/10/2020
Het is deze week de Week van het Nederlands. Naar aanleiding daarvan organiseren GC de Kam in Wezembeek-Oppem en GC de Lijsterbes in Kraainem een poëtische speurtocht.

Kinderhoogdag

07/10/2020
Ring TV maakte een leuke reportage over onze Kinderhoogdag 2020!

Uitbouw trage wegen in faciliteitengemeenten

06/10/2020
Niks leuker dan een wandeling of fietstocht langs kleine weggetjes. Weg van het drukke verkeer. Maar die trage wegen zijn lang niet overal goed zichtbaar of bereikbaar. De faciliteitengemeenten beloven in koor beterschap de komende jaren.

Voorzichtige heropstart van het verenigingsleven

02/10/2020
De impact van de coronamaatregelen op het verenigingsleven in Kraainem is groot, zo blijkt uit een rondvraag bij de verenigingen. Toch zijn de jeugdverenigingen inmiddels voorzichtig weer opgestart, en ook de sportverenigingen hebben de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen.

E-sportcompetitie brengt gamers samen

20/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

oud-nieuw

17/09/2020
Op de oude (uit 1942) en nieuwe foto (uit 2013) zie je het gemeentehuis van Kraainem. Beide foto’s vormden de kaft van de eerste editie van het fotoboek Kraainem Revisited, uitgegeven in januari 2013. Daarin werd de gemeente voorgesteld in oude en nieuwe foto’s, van noord naar zuid. Naar aanleiding

Kraainem wenst de Lijsterbes proficiat

12/09/2020
Geen groot feest dit jaar, iedereen weet hoe dat komt. Toch wil GC de Lijsterbes zijn 40 jarig bestaan niet in stilte laten voorbij gaan. Samen met enkele vrijwilligers, artiesten en verenigingen halen we herinneringen op.

Kreeft in de oven

11/09/2020
Sinds begin augustus staat er in de brasserie naast GC de Lijsterbes een kersverse kok achter het fornuis: Samuel Zaouiri. ‘Al van toen ik 14 jaar was, stond ik voortdurend in potten en pannen te neuzen. Het is al lang duidelijk dat dit mijn roeping is.’ Hij deelt graag een van zijn favoriete recept

De schilderende broers Julien, Willy en Philippe Bossu

10/09/2020
Ze zijn haast al in elk huis van Kraainem geweest. Drie generaties en bijna honderd jaar lang heeft de familie Bossu immers heel wat gevels en binnenmuren van een nieuwe laag verf of behang voorzien.

Diamonds on the rocks covert Neil Diamond

08/09/2020
‘Sweet Caroline! Oh oh!’ Volle stadions zingen tegenwoordig de beroemdste hit van de legendarische Amerikaanse muzikant Neil Diamond. Dankzij de zevenkoppige tributeband Diamonds on the rocks, klinkt het nummer straks ook in GC de Lijsterbes.

40 jaar Lijsterbes

05/09/2020
De Ierse gemeenschap van Kraainem huurde jarenlang de grote zaal van GC de Lijsterbes om er op 17 maart Saint Patrick’s Day te vieren. In 2014 wilden beide partners hun relatie naar een hoger niveau tillen.

Nog geen repair café in september

26/08/2020
Jammer genoeg kunnen we in september nog geen Repair Café organiseren. We beschikken nog niet over de juiste mogelijkheden om dit veilig en volgens de maatregelen omwille van COVID-19 te laten gebeuren. Daarom kozen we om het deze maand uit te stellen.

Lijsterbes gesloten

12/08/2020
GC de Lijsterbes werkt samen met GC de Kam en CC de Warandepoort aan een nieuw cultuurseizoen. Hierdoor zijn we gesloten op dinsdag 18 augustus.

Afscheid Kathy lebon

11/08/2020
Met grote droefheid neemt de stuurgroep van Gc de Lijsterbes afscheid van Kathy Lebon.

Vzw de Rand wenst u een fijne Vlaamse Feestdag

11/07/2020
Corona maakt een fysiek samenzijn moeilijk maar via deze video wil vzw de Rand toch even stilstaan bij de Vlaamse Feestdag.

Zomersluiting

03/07/2020
Wij zijn gesloten van maandag 13/07/2020 tot en met vrijdag 7/08/2020 Goed nieuws! De Foyer blijft langer open. Zij nemen vakantie van zondag 19/07/2020 tot en met maandag 27/07/2020.

Zaalvoetbal- en badmintonclub Mikra

26/06/2020
Tijdens de zonnige dagen in april 2020 dacht het Mikrabestuur: ‘Laat ons nog eens een nieuwe Mikra-afdeling oprichten!’ Ze zijn dan ook bijzonder trots dat ze jullie kunnen aankondigen dat (jong)volwassenen vanaf 15 jaar vanaf donderdag 3 september kunnen tafeltennissen in de sporthal van Kraainem.

Oud-Nieuw

25/06/2020
Vanaf de kruising van de Vander Elststraat, met rechts de Potaardestraat (Kraainem) en links de Kerkstraat (Sint-Pieters-Woluwe), begint de Langestraat, richting Oppemlaan en Astridlaan tot aan de brug over het oude treinspoor (nu tramspoor lijn 39 MIVB).

Delhaize-medewerker en brocanteoprichter Christian Grégoire

22/06/2020
Christian Grégoire woont al zijn hele leven in de Vogeltjeswijk. Als werknemer van de plaatselijke Delhaize, en als initiatiefnemer van de jaarlijkse brocante, kent hij er ook enorm veel mensen. ‘Waarom zou je naar de andere kant van de wereld reizen als je de mensen van je eigen dorp niet kent?’

Terugblik 40 jaar GC de Lijsterbes

12/06/2020
Het is inmiddels al 22 jaar geleden dat Hilde Weygaerts (42) uit Zaventem twee jaar stage liep in gemeenschapscentrum de Lijsterbes voor haar opleiding als maatschappelijk assistent. Ze werd er in 2000 onthaalmedewerker en was van 2001 tot in 2007 centrumverantwoordelijke.

De gevolgen van COVID-19 voor ons welzijn

09/06/2020
Stilaan geraken we uit de lockdown, maar van het virus zijn we nog niet af, alle schadelijke gevolgen ervan zijn nog lang niet in kaart gebracht. Met welzijnseconoom Lieven Annemans en psycholoog Francisco D’Hoore praten we over de impact van het virus en de maatregelen op ons geestelijke welzijn.

Heropening

05/06/2020
GOED NIEUWS! GC de Lijsterbes mag vanaf maandag 8 juni opnieuw de deuren openen. We hebben hard gewerkt achter de schermen om alles Coranaproof te maken en jullie in alle veiligheid te kunnen ontvangen. Alle veiligheids- en hygiënevoorschriften zullen streng worden opgevolgd.

Maak het echt repareerbaar

05/06/2020
Het Repair Café Kraainem helpt de afvalberg kleiner te maken door je spullen te herstellen. Soms is reparatie gewoon geen optie omdat er geen vervangonderdelen beschikbaar zijn. Wij kiezen voor #rechtoprepareren.

Nachtvlucht 20-21

26/05/2020
Dit jaar kunnen we jullie niet uitnodigen op de voorstelling van Nachtvlucht en omdat we ook nog niet weten wat het najaar zal brengen, stellen we ook de verdeling van de seizoensbrochure en de start van de ticketverkoop even uit.

Oud-Nieuw

21/05/2020
Dit keer bekijken we een ander gedeelte op deze luchtfoto uit 1944. De foto werd op 7 oktober genomen van op 8.900 meter hoogte.

GC de Lijsterbes vliegt uit!

18/05/2020
Met ons project willen we inwoners van Kraainem met elkaar en met ons in contact brengen. Veilig en op de juiste afstand uiteraard.

Peter Van Keymeulen

18/05/2020
Peter Van Keymeulen heeft nog heel levendige herinneringen aan zijn jeugdjaren in Kraainem. Hij vertelt honderduit over zijn tijd bij jeugdclub De Villa en over het ravotten in de velden van ‘s ochtends tot ’s avonds.

40 jaar Lijsterbes Marina en Patrick van de Foyer

16/05/2020
Van 1995 tot 2005 combineerden Marina Verhulst en Patrick Deneys hun job met een engagement als conciërge van de Lijsterbes, en als de eerste uitbaters van de Foyer. In het kader van een reeks getuigenissen over 40 jaar GC de Lijsterbes blikken ze met veel plezier terug op die periode.

Projectoproep oefenkansen Nederlands voor kinderen

15/05/2020
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) doet een projectoproep naar lokale besturen om deze zomer en de volgende twee schooljaren taalstimulerende vrijetijdsinitiatieven te organiseren voor kinderen van wie de thuistaal niet het Nederlands is.

Gemeenschapscentra in tijden van corona

05/05/2020
De cultuursector was half maart een van de eerste die op eigen initiatief maatregelen nam tegen het oprukkende coronavirus. Sindsdien volgen ook de gemeenschapscentra van de zes faciliteitengemeenten de richtlijnen van de overheid.

Kraainem in quarantaine

02/05/2020
Foto's van Tine De Wilde

Jeugd- en sportbeleidsplannen 2020-2025 goedgekeurd

23/04/2020
Vzw ‘de Rand’ voert het jeugd- en sportbeleid in die faciliteitengemeenten waar het gemeentebestuur dit niet opneemt. Het gaat om gemeenten die destijds geen jeugd- of sportbeleidsplan indienden en waar de voorziene middelen niet ingekanteld werden in het gemeentefonds.

1 jaar Repair Café

14/04/2020
Ondertussen is het iets langer dan een jaar geleden dat het Repair Café zijn deuren in Kraainem opende. Of dit café druk bezocht wordt? Zeker weten. Dick Nieuwenhuis, de coördinator van het Repair Café, doet de succesformule voor ons uit de doeken.

Oud-Nieuw

09/04/2020
Als antwoord op het artikel in het februarinummer van de lijsterbes, dat over landelijk Kraainem ging, kreeg ik een mooie reactie van Steven Schoonejans.

Magda Calleeuw

05/04/2020
Hoewel ze 71 jaar geleden in Oostende geboren werd en pas in 1985 na haar huwelijk met Felix Raskin in Kraainem kwam wonen, zijn er weinig Kraainemnaars die zo veel mensen kennen uit alle mogelijke milieus en met zo veel verschillende achtergronden als Magda Calleeuw.

Daniel en Danièle Jacobs-Van Eylen

04/04/2020
Op onze tocht door de Vogeltjeswijk passeerden we vorige keer bij het gezin van radiojournalist Sébastien De Bock in de Vinkenlaan. Deze keer zijn we uitgenodigd in de Zwaluwenlaan, waar Daniel Jacobs en zijn vrouw Danièle Van Eylen al wonen sinds de wijk nog in aanbouw was.

Eddy Frans

01/04/2020

Coronamaatregelen

31/03/2020
Het coronavirus heeft ook in Kraainem een forse impact op de normale werking van de gemeente. De scholen zijn gesloten, alle evenementen zijn geannuleerd minstens tot eind mei en naar de gemeentediensten gaan kan enkel nog op afspraak.

Eddy Frans en Jo Van Vaerenbergh

31/03/2020
Nieuws uit eigen huis. Op 1 april gaat Jo Van Vaerenbergh aan de slag als nieuwe algemeen directeur van vzw ‘de Rand’. Hij neemt het roer over van Eddy Frans, die met pensioen gaat.

Nieuwe lokale fietsvereniging van start

20/03/2020
Eind vorig jaar werd in Kraainem een nieuwe, tweetalige vereniging boven het doopvont gehouden. De lokale afdeling van de Fietsersbond en haar Franstalige tegenhanger Gracq gaan de krachten bundelen om de belangen van de Kraainemse tweewielers te verdedigen.

Oud-Nieuw

19/03/2020
Kraainem kende verschillende processies van katholieke aard. De belangrijkste processie vond plaats op Sacramentsdag, het hoogfeest van het allerheiligste sacrament, en daarom ook het feest van Hoogwaardig genoemd.

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Pascal Demey

15/03/2020
Pascal Demey is - zo zegt hij zelf - een hobbykok die zijn brood verdient als ambtenaar. Niet zomaar een; Pascal is een gediplomeerde hobbykok. Hij volgde een twintigtal jaar geleden een intensieve koksopleiding aan CERIA in Anderlecht (nu COOVI).

Meerjarenplannen goedgekeurd

14/03/2020
Net als de andere Vlaamse gemeenten hebben ook de faciliteitengemeenten hun meerjarenplannen ingediend. In die plannen doen de gemeentebesturen uit de doeken wat ze de komende jaren willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen.

Turngala KnA

12/03/2020
Kunst na Arbeid (KnA) Kraainem maakt zich op voor het turngala, het hoogtepunt van de jaarwerking van de vereniging. ‘Zo’n 120 leden van alle leeftijden geven het beste van zichzelf’, zegt Michel Renders, die al sinds 1984 voorzitter is van de vereniging.

Kraainem start met lokale burenbemiddeling

08/03/2020
Buren die een conflict hebben waar ze onderling niet meer uit geraken, kunnen een beroep doen op burenbemiddeling, voor ze naar de politie of de vrederechter stappen. Vanaf dit jaar wordt die ook in Kraainem lokaal georganiseerd, in samenwerking met Wezembeek-Oppem.

Roland Van Campenhout heeft de zeemansblues

06/03/2020
De zeemansliederen die de Belgische blues- en folkpionier Roland Van Campenhout (75) brengt met ‘The Deep Blue Sea’ sluiten naadloos aan bij zijn reputatie als vrije vogel.

Ter nagedachtenis van Magda Calleeuw

18/02/2020
GC de Lijsterbes opent rouwboek ter nagedachtenis van Magda Calleeuw.

40 jaar GC de Lijsterbes

03/02/2020
GC de Lijsterbes wordt 40 in 2020 en wil dat niet zomaar voorbij laten gaan. Het nieuwe feestcomité van Kraainem is druk in de weer met het organiseren van een spetterend verjaardagsfeest. Word jij ook 40 in 2020? Dan zetten we je ook graag in de bloemetjes!

27 jaar muziek van Barbara Dex

02/02/2020
Na meer dan 25 jaar vond Barbara Dex de tijd rijp om even terug te blikken op haar gevarieerde carrière. Voor In een notendop stak ze haar muzikale hoogtepunten in een intiem akoestisch jasje. ‘Ik wist niet of ik mensen in mijn eentje zou kunnen boeien, en dus wilde ik het eens proberen.’